17 august Turul orgilor

Joi, 17 august 2017, ora 18:30, Cluj-Napoca

Turul orgilor – muzică fără sunet

Turul orgilor – ghidul tău muzical prin limbaj mimico-gestual, în premieră la Cluj.

Turul ghidat începe la ora 18:30 de la orga istorică situată în Biserica Reformată cu două turnuri (b-dul 21 decembrie 1989, nr. 41, statia de autobuz ”Regionala CFR”), unde vom pătrunde în interiorul instrumentului, vom analiza mecanismul de funcționare al orgii printre sute de tuburi gigantice. Aici vom petrece 30-40 minute într-un mod interactiv, după care facem o mică plimbare până la catedrala Sf. Mihail aflată în Piața Unirii. Ne urcăm pe balcon și continuăm investigațiile muzicale: printre ”piesele” instrumentului și în timp ce organistul cântă, explorăm vibrațiile tuburilor de bas, și vom descoperi diferența rezonanțelor tuburilor labiale și al anciilor.

Evenimentul interactiv este dedicat EXCLUSIV surzilor și persoanelor cu deficiență de auz, care vor fi asistați de un interpret profesional de limbaj mimico-gestual.

Vom continua împreună expediția muzicală printr-o vizită specială la o orchestră simfonică, ce urmează să fie planificată în viitorul apropiat.

Evenimente similare sunt planificate la Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe și Odorheiu Secuiesc.

Evenimentul face parte din proiectul ”Muzica este a tuturor! Și a surzilor!(?)”, organizat în parteneriat cu Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala Cluj; Filarmonica de Stat Transilvania; Asociația Deaf Health Care Center; UBB Cluj – Catedra de Pedagogie Muzicală; Zilele Culturale Maghiare din Cluj, cu sprijinul Fundației Communitas. Ghid: Györgyjakab Miklós, coordonator proiect, pedagog muzical.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.