17 decembrie-10 ianuarie Expozitia Salonului anual de artă

17 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, ora 18:00, Muzeul de Arta, Piata Unirii, nr. 30

Expozitia Salonului anual de artă

Filiala Cluj a Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR) şi Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită joi, la vernisajul Salonului anual de artă.

Filiala Cluj a UAPR este filiala cu cel mai mare număr de membri din ţară, după filiala Bucureşti, şi are o activitate remarcabilă, susţinută. În pofida faptului că toate galeriile de artă ale filialei au fost retrocedate până în anul 2006 şi în prezent aceasta nu mai deţine nici un spaţiu expoziţional propriu, membrii Filialei Cluj a UAPR sunt deosebit de activi, participînd constant la expoziţii naţionale şi internaţionale, deschizând în ţară şi peste hotare valoroase expoziţii personale, realizând monumente şi opere de artă în spaţiul public, fiind implicaţi în activităţi didactice în învăţămîntul vocaţional, mediu şi universitar, în activităţi de publicistică şi editoriale.

Se poate aprecia în plus că Filiala Cluj a UAPR este un exemplu de interculturalitate armonioasă, componenţa sa multietnică fiind un factor de diversitate artistică şi un mediu inspiraţional aparte, activitatea artiştilor clujeni membri ai UAPR fiind frecvent încununată de premii prestigioase, distincţii şi ordine de stat. De asemenea, implicarea membrilor Filialei Cluj a UAPR în activităţile de pregătire a candidaturii municipiului Cluj-Napoca la titlul de Capitală culturală europeană a fost decisivă în conturarea strategiei specifice pentru domeniul artelor plastice.

Din anul 2007, după evacuarea forţată a Galeriei Mari din strada Iuliu Maniu, Salonul anual de artă are loc la Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi cuprinde lucrări de pictură, sculptură, grafică, arte textile, ceramică şi fotografie ale artiştilor din judeţul Cluj. Este aici, evenimentul cu cel mai mare număr de artişti participanţi şi cel mai mare număr de lucrări incluse într-o singură expoziţie.

Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 10 ianuarie 2016, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.