17 februarie-7 martie Expoziția Piatră. Hârtie. Foarfecă. Brâncuși

Expoziția Piatră. Hârtie. Foarfecă. Brâncuși

17 februarie-07 martie 2021, ora 18:00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

Expoziția Piatră. Hârtie. Foarfecă. Brâncuși

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj și Liceul Teoretic „Elf” vă invită să vizitați expoziția Piatră. Hârtie. Foarfecă. Brâncuși, realizată pe baza conceptului lansat de elevii Liceului „Elf”

De câțiva ani, în luna februarie, elevii Liceului Teoretic „Elf” îl sărbătoresc, prin proiecte mai mari sau mai mici, pe Constantin Brâncuși. Anul acesta îl celebrăm jucându-ne „Piatră. Hârtie. Foarfecă. Brâncuși” timp de o săptămână, 15-19 februarie 2021. Un joc serios, un joc „pe bune”, cu reguli și provocări, în spiritul avangardei. Elevii jucători își vor asuma pe rând, ca la un veritabil carnaval, diferite măști. Vor deveni curioși, reactivi, creativi, jucăuși, determinați să împlinească provocări incitante: Vânătoarea de sculpturi, Alfabetul secret, Mămăliga răsturnată, Coloana sprijinitului, Geocaching și happening-ul Ceci n’est pas un Brancusi, o paradă a modei care expune haine și accesorii oglindind vibrația operei brâncușiene, create de liceenii, de artiștii „elfi” și de invitații lor.

Ca de obicei, dialogul cu marile spirite ale culturii unește oameni și instituții, în virtutea afinităților elective. Muzeul de Artă din Cluj-Napoca devine un colaborator și o gazdă de seamă pentru proiectul ELF. O expoziție va fi deschisă în perioada 17 februarie – 7 martie 2021, prezentând variațiuni grafice și fotografice pe teme brâncușiene; tot în incinta Muzeului (nici nu credem că există un spațiu mai potrivit!) vor defila costumele inspirate din opera artistului. De asemenea, sculptorul Dan Istrate a acceptat să expună câteva lucrări omagiu, consfințind exponatele realizate de către elevi.

Expoziția Piatră. Hârtie. Foarfecă. Brâncuși, ramane deschisa spre vizitare pana in data de 07 martie 2021.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.