17 Iulie Records of the People

Marți, 17 Iulie 2018, ora 19:00, Colectiva Gazette, Calea Turzii, nr. 18 

Intrarea libera

Inertia Movement presents: Records of the People – Ep 4

Inertia Movement prezintă episodul 4 din seria de evenimente dedicate călătoriilor muzicale însoțite de filme independente. Exemplificarile surprind contextul spațiului explorat în fiecare episod, de data asta e vorba de “Justina” a lui Vincent Moon și o fantastică culegere despre Carraibile anilor ‘20-’70 făcută de Soul Jazz Records.

Până acum am proiectat documentarele “Studio One Story” despre muzica casei jamaicane de discuri Studio One Records din Kingston și B-Movie sau povestea lui Mark Reeder din timpurile în care era delegat Factory Records într-un Berlin în care post-punkul și proto-culturile tehno se amestecau în viața de noapte. În primavară am văzut “I dream of wires” despre cele doua culturi Vest și Est ale muzicii electronice.

Documentarele de marți povestesc contextul așa-numitelor Indii de Vest, colonii britanice, franceze și olandeze deseori romanticizate în spațiul european și mai ales în cultura britanică așa cum povestește cunoscultul mc si istoric Akala. Bahamas, Jamaica, Columbia, Cuba, Haiti, Venezuela si Insulele Virgine sunt câteva din locurile extraordinar de bogate în ritmurile amestecate ale Africii, cu culturile locale și cu cele ale imperiilor colonizatoare.
Vincent Moon este un producător și regizor a cărui cameră de filmat se apropie foarte mult de spiritul și cultura locurilor în care filmează.”Justina” este un documentar despre șamanismul și incantațiile din junglele amazoniene peruviene.

Marți sunt pregătite câteva culegere foarte bune ca “Panama Sounds” sau “Discos Fuentes” (cea mai bună casă de discuri a Columbiei din anii ‘20) dar și alte obscurităti muzicale din Venezuela, sau incantații percusive din culturile voodoo din Haiti. Pregătiți-vă pentru câteva dintre cele mai bune culegeri Soul Jazz și Strut Records.

Imocean este producătorul podcastului Inertia Movement, proiect început în Dublin ca un efort de explorare a diverselor spații muzicale, ajuns deja la episodul nr. 41. Este inițiatorul proiectului inertiamovement.net, un exercițiu publicistic de susținere a muzicii independente românești și internaționale, o continuă căutare de artiști noi, dijei cu identitate, ritmuri și sunete.
În cadrul acestui proiect a intervievat artiști care, prin munca lor, au influențat puternic spații muzicale diverse, printre aceștia numărându-se: Gilles Peterson, cunoscutul curator de la BBC, organizatorul Worldwide Festival și fondatorul Worldwide FM sau Morton Subotnick, creatorul primelor versiuni ale sintetizatorului Buchla, un vizionar al muzicii electronice, de pe Coasta de Vest a Americii.

Program
Film: 19:00
Vinyl set: 21:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.