17 iulie Schimb de(spre) Cărți

Schimb de Cărți Cluj

Vineri, 17 iulie 2020, ora 19:00, Online

Participarea gratuită

Schimb de(spre) Cărți 8.4

Vă așteptăm cu drag la un nou schimb de idei și recomandări de lectură. Vom discuta, ca de obicei, despre lecturile din ultima perioadă, iar apoi am vrea să dezbatem puțin pe marginea ideii de „plăceri vinovate” când vine vorba de literatură.

Scopul acestui proiect a fost dintotdeauna acela de a dezvolta o comunitate activă de oameni pasionați de lectură, de a crea punți de legătură între noi, indiferent de mediile din care provenim, de a (re)învăța să discutăm, să facem #schimbdeidei și de cărți. Așa că ne descurcăm și în mediul online, deși ne e tare dor să stăm în tihnă la o masă, toți, împreună.

Cum va funcționa „schimbul”?

Vineri, ne vedem / auzim pe Zoom. Procedura este foarte simplă: la data și ora stabilită, va trebui doar să accesați linkul întâlnirii » https://us02web.zoom.us/j/85931359810. Linkul poate fi accesat doar atunci, eventual cu 5 minute înainte

Evenimentul constă, și de această dată, într-un schimb de cărți #simbolic. Vom schimba idei, impresii și recomandări de lectură. Ce se așteaptă de la voi, ca participanți? Să veniți cu lista pregătită: ce-ați citit în luna iunie (sau de când nu ne-am mai văzut)? Fiecare dintre noi vom prezenta pe rând cărțile citite, le vom recomanda (sau nu) etc.

Apoi, discutăm împreună despre „plăceri vinovate” în materie de literatură, despre rolul lor, cum ne raportăm la ele etc. Cu exemple.

Discuțiile se desfășoară, după cum v-am obișnuit, într-o manieră informală, ca între prieteni, fiecare cu ceaiul sau cafeaua alături.

Întâlnirea este setată, tehnic vorbind, să nu înceapă cu video. Se poate porni ulterior, individual, când și dacă vă simțiți confortabil. De asemenea, dacă preferați să faceți doar scurte intervenții în scris, există și chat.

În general: puteți și doar să ascultați discuțiile, fără a interveni, însă vă încurajăm să vorbiți cu noi, fără rețineri, căci esența evenimentului stă tocmai în discuțiile care se nasc natural între oameni care împărtășesc aceeași dragoste pentru lectură.

Schimb de Cărți Cluj se desfășoară de mai bine de 8 ani, sub egida AIVI – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune, fiind o inițiativă bookblog.ro. În Cluj, evenimentul se desfășoară lunar, de obicei, la cafeneaua noastră de suflet » Zorki Photo Cafe. Până când lucrurile vor reveni însă la normal, ne vom vedea online.

Vă așteptăm cu drag și chef de vorbă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.