17 iunie W Memorabilia

Miercuri, 17 iunie 2015, ora: 19:00, Opera Maghiara, str. Emil Isac, nr. 26-28

Piesa abordează condiţia femeii prin prisma noţiunii de corp aflat în suferinţă şi a arhetipului eroinei misterioase, tragice Phaedra.

Axa principală a actului artistic este explorarea emoţiilor umane; a dorinţelor secrete exprimate prin intermediul trupului. „W Memorabilia (Laboratorul Phaedrei)” este echivalentul unei schiţe de desen, care se află într‐o transformare continuă, aşa cum şi cuvântul “laborator” din titlu accentuează mai degrabă procesul decât produsul final.

De asemenea, compoziţia scenică conţine lucruri realizate manual, fiind plină cu materiale brute cărora li se dă o formă şi care apoi sunt distruse, în juxtapunere cu corpul uman, care este recunoscut ca materie şi o sculptură vie. O experienţă imprevizibilă rezultă din libertatea cu care diverse elemente sunt combinate. Inclusiv mediul sonor este fie creat de către corp, fie este în directă legătură cu acesta. ­­

Festivalul Internaţional de Dans Contemporan STEPS​ , realizat în parteneriat cu Opera Maghiară Cluj, se adresează iubitorilor de muzică şi dans. Aceştia sunt invitaţi să descopere o lume complexă şi aflată în permanentă reinventare plină de pasiune, energie și ritm. Spectatorii vor avea acces la reprezentaţii culturale inedite şi antrenante ale artiştilor locali, precum şi la producţii de talie mondială, în premieră pe scena clujeană.

Festivalul este o platformă creativă pentru dansatori, coregrafi şi regizori, care facilitează explorarea noilor direcţii din dansul contemporan.dar şi un spaţiu dedicat schimbului de emoţii şi idei între artişti şi public. Pe lângă spectacolele de teatru şi dans, sunt programate seminarii, workshop​uri şi alte evenimente tematice, care completează tabloul acestei nonconformiste manifestări culturale.

Bilete pe BiletMaster: https://biletmaster.ro/ron/Event/47001943/W-memorabilia-(Phaedras-Laboratory)
Website: http://www.stepsfestival.ro/services/w-memorabilia-laboratorul-phaedrei/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.