17 martie I de la Imprimare

Sambata, 17 martie 2018, ora 11:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Taxă de participare: 20 lei

ARTbecedar  – I de la Imprimare cu Lucian Indrei

Copiii vor învăța împreună cu artistul Lucian Indrei despre imprimare, un proces important ce a stat la baza diseminării culturii (imprimarea pe lemn, presa tipografică, fotografia, etc.).

Imprimarea presupune fixarea sau transferarea unei imagini pe un suport și este, în majoritatea cazurilor, un proces complex. Există însă și câteva metode simple și eficace, pe care copiii le vor învăța și aplica la atelierul ARTbecedar de sâmbătă. Inițial, copiii vor exersa imprimarea manuală pe un suport plat cum ar fi o coală de carton, pentru ca apoi să încerce transferarea unor imagini pe un obiect. Se vor folosi diverse materiale: ziare, foi din reviste, hârtii de ambalat, cartoane, etc.

Număr maxim de participanți: 15 copii / atelier
Vârsta recomandată: 4 – 10 ani

Facilitator atelier: Apai Emese – emeseapai@gmail.com

Lucian Indrei (n. 1983) trăiește în Cluj și lucrează în Fabrica de Pensule. A absolvit Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca. Utilizează fotografia, desenul, colajul, textul, instalația, etc., în funcție de interes și stare de spirit. În aprilie 2012 a co-fondat spațiul expozițional Lateral ArtSpace, de care se ocupă în prezent.

ARTbecedar este un program dedicat celor mici, în care părinții își pot împlica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități. Prin participarea la atelierele ARTbecedar copiii acumulează, printr-un limbaj accesibil lor, cunoștințe despre arta contemporană, familiarizându-se cu teme, subiecte sau artiști contemporani.

ARTbecedar este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.