Joi, 17 noiembrie 2022, ora 18.00, Centrul de Cultură Urbană Casino, Parcul Central „Simion Bărnuțiu”

A fost odată în Carpatia – lansare de carte

Vă așteptăm la lansarea celor două volume din seria „A fost odată în Carpatia” de Constantin Ciceovan (Vol. 1: „Frați de suflet” și Vol. 2: „Întoarcerea acasă”). Ilustrațiile copertelor: Joe Gilronan. Ilustrații interior vol. 2: Radu-Călin Solovăstru.

Invitați, alături de autor: Mihaela Mureșan, Virgil Mihaiu, Mircea Muthu, Lucian Nastasă-Kovács, Mircea Popa, Radu Vida și Vasile G. Dâncu.

Lectură în interpretarea actriței Angelica Nicoară.
Moderator: Remus Octavian Câmpean

„Orizontul mitic protector, destinele personajelor principale, patru băieți și o fată, atributul interculturalității într-un secol destinat globalizării, invitația de a ne cunoaște trecutul pentru a ne putea prețui mai bine prezentul și a ne proiecta într-o lumină plină de speranță viitorul, precum și stilistica inconfundabilă m-au făcut să cred că autorul practică farmacologia nu doar pe oameni, ci și pe cuvinte. Nimic în plus, nimic în minus. Exact atât cât trebuie.” (Alina Hucai)

„O carte pe care orice familie de români ar trebui să o aibă în bibliotecă. Așteptăm traducerea ei în engleză, tocmai pentru ca oricine să aibă acces la ea. Va fi, în acest fel, o excelentă carte de vizită pentru România – cu tot ceea ce reprezintă țara noastră. Pentru români, seria «A fost odată în Carpatia» marchează conștiința apartenenței, trasând identitatea poporului. Fiind totodată un roman de introspecție, românilor cititori li se dă șansa de a afla cine sunt ei cu adevărat.” (Mihaela Mureșan)

„Forța epică uriașă, dezvoltată pe spații vaste, împrumută autorului o voce sadoveniană de care cred că literatura noastră ar avea nevoie.” (Vianu Mureșan)

„Romanul lui Constantin Ciceovan nu e unul de capă și spadă, ci, mai degrabă, de obște comună a Occidentului și Orientului, într-o lume în care faptele mari sunt de natură morală, bazate pe istețime, iscusință, devotament, loialitate, ele rămânând înscrise în mentalul colectiv ca «învățături» pentru timpurile noastre.” (Mircea Popa)

„Un roman al esențelor românismului dintotdeauna.” (Radu Vida)

Deși a știut dintotdeauna să captiveze o audiență cu darul povestirilor sale, Constantin Ciceovan a așteptat un timp îndelungat să scrie această serie. Amintirile copilăriei, fascinația vremurilor apuse, frânturi adunate din viețile celor din jur – toate s-au îmbinat într-un roman nostalgic pătruns de istorie, folclor și fantezie. Autorul s-a născut și a crescut în Cluj, este absolvent al Liceului „George Barițiu” din Cluj-Napoca și al Institutului de Medicină și Farmacie din același oraș. În prezent, trăiește la Chicago.