17 noiembrie Marsul biciclistilor clujeni

  • 16/11/2018
  • Sport

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, ora 11:00, Piata Unirii, Cluj Napoca

Marsul biciclistilor clujeni – editia 134

Sambata se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 134-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt invitati toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi in Piata Unirii, incepand cu ora 10:45. Startul efectiv al marsului va fi la ora 11:00, urmand sa dureze circa o ora si jumatate. Prognoza meteo e favorabila.

Traseul vizeaza de aceasta data zona centrala si pericentrala si cartierele Gruia si Grigorescu, cu plecare si final in p-ta Unirii. Concret, traseul este: Piata Unirii – Bd.Ferdinand – str.Horea – p-ta Garii – str. Fericirii – str. Kovari Laszlo – str.Buhusi – str. Suceava – str. Radauti – str. Romulus Vuia – 7 Strazi – str. Gruia – str. Baia Mare – Parcul Cetatuia – str. Serpuitoare – str. Vanatorului – str. Vantului – str.Taietura Turcului – str. Donath – str. Miraslau – bd. 1 Decembrie 1918 – pasarela peste Somes – pista bicicleta mal drept Somes – str. Uzinei Electrice – str.Stadion – Parcul Central S.Barnutiu – str. Emil Isac – str.Petru Maior – p-ta L.Blaga – str.Napoca – p-ta Unirii.

Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa e progres in domeniul infrastructurilor biciclistice, anul 2018 fiind unul de stagnare, autoritatile locale limitandu-se la promisiuni si la refacerea catorva marcaje de piste vechi, mentinandu-se calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste si mentinandu-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la latimea insuficenta la lipsa de continuitate, de la prezenta diverselor obstacole la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.