17 octombrie Art in the Street – Courtyard Edition

Art in the Street - Courtyard Edition

Sambata, 17 octombrie 2020, ora 16:00, Cluj-Napoca

Accesul liber

Art in the Street – Courtyard Edition

Câteva gesturi simple pot să le facă ziua mai frumoasă celor din jur, indiferent de circumstanțe. Cu acest gând în minte și ținând cont de contextul social generat de pandemie, Fapte organizează Art in the Street – Courtyard Edition, un eveniment care va avea loc pe străzile și în curțile Clujului.

Proiectul este structurat astfel încât să permită adaptarea perfectă a actului artistic la condițiile actuale, dând posibilitatea publicului să participe în siguranță la toate activitățile pregătite. În acest sens, organizatorii au concentrat cea mai mare parte din program în câteva curți din zona centrală a orașului, fapt ce dă ocazia artiștilor să se exprime într-un context nou și inedit și, în același timp, asigură controlul necesar impus de pandemie.

Curțile în care va avea loc această ediție a Art in the Street sunt cele ale Facultății de Teatru și Film, Liceului Teologic Reformat, Casei Vaida Voievod, Centrului de Creație Maidan, Centrului Cultural Francez, Teatrului Puck și a Casei TIFF. În aceste spații cu o intimitate specială, publicul va putea participa la concertele acustice și pe instrumente electrice ale Musspell, Blue Velvet, Mihail, Andrei Petru & Forró Erik, Satellites, Vizi, recitalul pianistului Bogdan Vaida, concertul de canțonete al artiștilor Operei Naționale Române din Cluj, piesele de teatru pentru adulți în interpretarea actorilor Filip Odangiu și Diana Ioana Licu, spectacolele pentru copii susținute de Florin Suciu – Magic Puppet și artiștii colectivului Mini Reactor și expozițiile artiștilor Angyalosi Béata și Liviu Bulea.

O atenție aparte în cadrul proiectului va fi acordată artelor vizuale. Astfel, fotografia va face obiectul expozițiilor care vor avea loc la Turnul Croitorilor, în Piața Unirii și pe strada Regele Ferdinand, iar pictura va evolua live în diferite puncte din centrul Clujului unde tineri artiști ai Universității de Arte și Design vor putea fi văzuți la lucru.

Nu vor lipsi din cadrul acestei ediții deja familiarele statui vivante și artiștii pe piciorange, care vor colora și anima strada Eroilor și Piața Unirii.

Spectacolele și concertele care vor avea loc în curțile Clujului se vor desfășura după-masa, între orele 16:00 și 20:00. Accesul este liber, dar pentru a participa la ele publicul va trebui să-și facă rezervări în prealabil, pe www.entertix.ro, începând de marți, 13 octombrie, ora 12:00. Rezervarea își pierde valabilitatea în cazul în care persoana care a rezervat bilet nu se prezintă cu minimum 15 minute înainte de spectacol.

Pentru siguranța tuturor celor prezenți, la intrarea în curțile cu spectacole se va efectua un triaj observațional și nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). În momentul sosirii, participanților li se va măsura în mod obligatoriu temperatura corporală. Persoanele care refuză verificarea temperaturii sau a căror temperatură depășește 37,3 grade Celsius nu vor avea acces în perimetrul evenimentului. Purtarea măștii va fi obligatorie pe tot parcursul evenimentului. Organizatorii vor pune la dispoziția participanților soluții dezinfectante la intrarea în spațiile de desfășurare a evenimentelor.

Proiectul Art in the Street-Courtyard Edition este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.