17 octombrie Monrovia, Indiana

Joi, 17 octombrie 2019, ora 19:00, Cinema Victoria, b-dul Eroilor, nr. 51

Cinemateca TIFF – Monrovia, Indiana

Monrovia, Indiana – fondată în 1834, populație 1.063 de suflete.

Comunitatea, în principal agricolă, este explorată de regizorul Frederick Wiseman rezultatul fiind un film ce oferă o privire nuanțată și complexă asupra vieții de zi cu zi într-o mică localitate din mijlocul Americii, atât de departe de tot ce înseamnă rutina zilnică din marele orașe de coastă americane. Filmat după alegerile presidențiale din 2016, documentarul disecă viața într-un mic oraș pentru a înțelege cum valorile de aici influențează peisajul politic al întregii națiuni.

“Frederick Wiseman este cel mai mare poet al Americii. Chiar dacă lucrează cu imagini și nu cu versuri, iar personajele sale vorbesc în proză, fără ca vocea lui să se facă vreodată auzită pe ecran, ar fi înșelător să-i încadrăm opera ca documentar. Poezia pare o clasificare mai corectă” – A.O.Scott, NY Times.

Din 1967, Wiseman a regizat 42 de documentare, printer acestea Titicut Folies, High school, Welfare, Belfast, și un film de ficțiune, Ther Last Letter (2002). A regizat și numeroase piese de teatre în Paris și New York. În 2014 a primit Premiul pentru Întreaga Carieră la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, iar, în 2016, i-a fost decernat premiul onorific de către Board of Governors of the American Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Bilete și rezervări: www.cinemavictoria.ro și la casa de bilete Cinema Victoria

17 octombrie Monrovia, Indiana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top