18-20 noiembrie Festival International de Capoeira Alto Astral

18 – 20 noiembrie 2016, ora 18:00, VIVO!, Casa de Cultura a Studentilor

Festival International de Capoeira Alto Astral

Anul acesta deschiderea evenimentului va avea loc in centrul comercial VIVO! Cluj-Napoca, in ziua de vineri, incepand cu ora 18:00-18:30. Se va incepe cu o defilare in centrul comercial, cu muzica, impartire de flyere pentru a capta atentia oamenilor si pentru a-i anunta in legatura cu ora si locatia evenimentului; se vor face opriri in locuri potrivite si mici demonstratii de capoeira. Se va continua cu organizarea unei rode (cerc) de capoeira in Piata Matei Corvin unde se vor prezenta: muzica, jocuri de capoeira, acrobatii. Programul pentru ziua de vineri este apoximat sa dureze in jur de doua ore.

Sambata vor avea loc antrenamente incepand cu ora 10:00 la sala de sport a Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca. Antrenamentele se vor desfasura pe categorii de varsta si nivel cu toti profesorii invitati si se vor incheia la ora 15:00.

De la ora 17:30 se va reveni in incinta VIVO! Cluj-Napoca, in piata Matei Corvin unde se va organiza un scurt spectacol de dansuri afro-braziliene si portugheze (afro-dance, maculele, coco), acrobatii si jocuri de capoeira. Acestea vor fi urmate de predarea cordoanelor (botezarea elevilor noi, incepatori si avansarea in grad a celor care au demonstrat ca sunt pregatiti sa treaca la urmatorul nivel – sistemul de gradatie din capoeira este unul bazat pe cordoane de diferite culori, care variaza de la grup la grup; acestea nu se dau doar in functie de anii petrecuti in cadrul grupului ci si in functie de implicarea fiecarui elev, atat in cadrul antrenamentelor cat si in activitatea zilnica a grupului).

Duminica, vor avea loc antrenamente incepand cu ora 10:00 la sala de sport a Casei de Cultura a Studentilor. Acestea vor include nu doar cursuri de capoeira ci si de muzica si dansuri afro-braziliene si portugheze. De la ora 14:00 la ora 15:00 va avea loc roda de inchidere a festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.