18-21 august Cursuri gratuite de initiere in Tango Argentinian

18 – 21 august 2016, ora 18:00, Casino Centru de Cultură Urbană, Parcul Central, Cluj-Napoca

Cursuri gratuite de initiere in Tango Argentinian – in cadrul Tango Cazino 2016

Compania de Tango Cluj va invita la Cursuri GRATUITE de initiere in tango argentinian cu profesori romani din Germania/ Stuttgart, Timisoara, Iasi, Brasov, Sibiu si Ungaria/Budapesta.

Program:
joi – 18 august 2016, ora 18.00: Martin Lutsch & Delia Dragut
vineri – 19 august 2016, ora 18.00: Maria Tirtea & Andra Lungu
sambata – 20 august 2016, ora 14.00 (scena Kogalniceanu in cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj): Endre Szeghalmi & Katalin Csontos (curs in limba maghiara)
sambata – 20 august 2016, ora 19.00: Cristi Crang & Iulia Gordan
duminica – 21 august 2016, ora 18.00: Claudiu Grosaru & Alexandra Cindrea

Despre Martin Lutsch & Delia Dragut: Germania/Stuttgart

Delia si Martin danseaza tango argenitinian din timpul studentiei petrecute in Tübingen (Germania), unde au avut ocazia sa faca primi pasi sub indrumarea unui cuplu de dansatori argentinieni. Ceea ce incepuse ca un hobby, a devenit din ce in ce mai mult sa fie parte constanta din viata lor odata ce s-au mutat la Stuttgart.

In Tangoloft, una din cele mai cunoscute scoli de tango argentinian din Stuttgart si nu numai, s-a nascut cu adevarat pasiunea lor pentru acest dans si dorinta de a deveni „mai buni”. Incepand cu 2010 au devenit una din perechile de profesori din cadrul scolii. De atunci si pana in prezent au impartasit pasiunea pentru tango cu numerosi elevi, fiind apreciati in mod deosebit pentru atentia ce o acorda detaliilor si muzicalitatii.

Despre Maria Tirtea & Andra Lungu: Timisoara

Sunt fondatoare ale asociației Tango Timișoara, dansează împreună de 5 – 6 ani, încă de la prima lor întrevedere, moment ce le-a unit într-o prietenie unică, în care există doar un început. În anul 2011 dau naștere ONG-ului Asociația Tango Timișoara și școlii „Școala de Tango Timișoara”, unde predau împreună tango argentinian. Marea lor dorință a fost și este în continuare o creștere a comunității de tango din Timișoara, să adune oameni cu o pasiune comună, pentru a putea impărtăși trăiri și descoperi cât mai multe laturi ale tangoului argentinian.

Au dansat și predat la multiple evenimente de tango, organizate în țară și în Europa, au participat la Campionatul European de Tango Salon în anul 2014, organizează anual două evenimente de tango, cu participare internațională, în Timișoara: „Tango en Primavera” și „Anivertango”, aflate la a V-a, respectiv a VI-a ediție și multe alte evenimente culturale plecate de la ideea de tango. Promovează tangoul ca formă de artă complexă, creându-i ramuri în dans, muzică, pictură, film etc. Ca și în tango, nu doresc să spună mai multe cuvinte, vă așteaptă în brațe, la un dans, să vă povestească mai multe.

Despre Cristi Crang & Iulia Gordan: Iasi

Din pasiune pentru dans si pentru tango in mod expres, Cristi Crang si Iulia Gordan au fondat in Mai 2014 Asociatia Culturala Atelierul de Tango Iasi. Ei promoveaza tango-ul in Iasi si Suceava, iar recent au fost invitati la Chisianu pentru a da din pasiunea lor si comunitatii de tango de acolo.

Ei danseaza de 6 ani si predau tango argentinian de 3 ani, in toata aceasta perioada au crescut continuu urmand cursuri cu instructori romani cu recunoastere nationala si internationala, dar si instructori din Grecia, Italia, Israel, Franta si Argentina.

Din activitatea lor de promovare a tango-ului putem enumera: un festival aniversar „Iasi Festivalito Verano”, care a ajuns anul acesta la a III-a editie, eveniment la care sunt invitati profesori de talie internationala din Europa, patru evenimente anuale locale in care sunt invitati in zona profesori romani si „Milonga Crossroads” eveniment ce are ca scop intalniri lunare ale dansatorilor de tango din Iasi, Suceava, Bacau si Piatra Neamt.

Despre Claudiu Grosaru & Alexandra Cindrea: Brasov/Sibiu

Sunt profesori la Libertango Brașov, respectiv Tango Studio Sibiu. Având o vastă experiență ca dansatori și instructori, ei și-au propus să își unească puterile pentru a promova, atât în comunitățile lor, cât și în comunitatea națională, ideea de tango social, natural și relaxat.

Principiile lor de dans și de predare se axează pe muzicalitate, confort și naturalețe. Sunt adepți ai stilului „neomilonguero”, deși încearcă să abordeze, în lecțiile lor, toate elementele tangoului modern, indiferent de stil.

Pentru a înțelege mai bine tradiția, diferențele de opinie, dar și trendul actual, Claudiu a petrecut patru luni la Buenos Aires, studiind cu profesori din toate stilurile dansate în prezent. Experiența acumulată acolo este, azi, o parte importantă a dansului și a metodelor lor de predare.

Despre Endre & Katalin- Ungaria/Budapesta

Originari din Oradea Endre Szeghalmi și Katalin Csontos au început să danseze tango argentinian în 2008 la Budapesta. Au fost instruiți de numeroși profesori de tango din Ungaria unde au și câștigat primul Campionat Național de Tango Salon în 2009, secțiunea începători. Începând cu decembrie 2009 au susținut demonstrații de dans la numeroase evenimente.

Intre timp au continuat să se pregătească intensiv participând la cursuri și workshop-uri cu maeștri argentinieni călătorind în toată Europa la festivaluri și maratoane de tango. Endre a vizitat și domiciliat în țara de proveniență a tangoului, Argentina de trei ori unde s-a perfecționat cu maeștri cei mai cunoscuți. Pe langa activitatea lor de tango la Budapesta, din vara anului 2013, Endre și Katalin, au început să țină cursuri de tango argentinian periodic la Oradea, Cluj Napoca si Tirgu Mures, precum si la festivalul anual Transilvania Tango Experience, scopul lor fiind inițierea a cât mai multor oameni în lumea magică a tangoului argentinian și extinderea comunității de tango din Transilvania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.