18-27 februarie Cabaret de idei après la lettre

Cabaret de idei après la lettre

18 – 27 februarie 2022, ora10:00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

Cabaret de idei après la lettre – Bran Q. Z. & Friends

Nu e încă primăvară. Luna februarie e un fel de avangardă a primăverii și pentru că stă sub numele lui Brâncuși (sau Bran Q. Z. cum l-ar putea alinta generațiile hip hop), dar și în virtutea faptului că, acum mai bine de 100 de ani, tot în februarie, se năștea Dada și deci revoluția artistică pe care o profețeau artiștii momentului.

Liceul Teoretic „Elf” propune, al doilea an consecutiv, o săptămână a avangardei reloaded, cu găzduirea Muzeului de Artă, în colaborare cu Liceul Special pentru Deficienți de Vedere și Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”.

Conceptul de anul acesta este un cabaret de idei, o punere în scenă a spiritului vibrant și inovator pe care l-am moștenit de la avangardiști. Experiența artistică trebuie să devină experiment, happening, întâmplare, participare, revelație, obligând receptorul să iasă din zona de confort și să se resitueze față de modul în care înțelege arta. Spațiul clasic al galeriilor muzeului se va reconfigura, provocând vizitatorul să simtă pe (cu) propria piele arta creată de elevii celor trei licee, într-o surprinzătoare expoziție de imagini senzoriale, intitulată Trompe L’Oeil.

Sculptorul Dan Istrate a acceptat şi el să expună câteva dintre lucrările sale, ca un omagiu adus eforturilor elevilor.

O serie de activități extramuros vor invita receptorul la un ex-cursus, un per pedes, pentru a participa la lucrarea colectivă insectar urban.

Artă coborâtă de pe soclu, fragmentată într-o serie de gesturi artistice, artă împărțită, împărtășită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.