18 aprilie Expozitia Abstracții Metafizice

Joi, 18 aprilie 2019, ora 10:00, Muzeul de Arta, Piaţa Unirii, nr. 30 

Expozitia Abstracții Metafizice

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează expoziţia „Abstracții metafizice” cu lucrări realizate de artiștii Teodor Botiș, Dana Constantin, Balogh Erzsébet, Balogh Csaba, Simona Copoț, Fekete Miklós, Simon Zsolt, Tóth László și Veress Pál.

După 30 de ani de la absolvirea Institutului de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj-Napoca, Secția de Pictură, promoția 1983-1988, grupul de artiști coordonați de profesorii Teodor Botiș, Tóth László și Veress Pál, propun o reîntâlnire pe simezele Muzeului de Artă din Cluj. Acestora cei cinci ani de facultate petrecuți împreună, sub atenta coordonare a profesorilor, le-au conturat un destin artistic înfloritor. Intenția artiștilor de a se revedea peste ani s-a materializat în expoziția actuală, „Abstracții metafizice”.

Vocea fiecărui artist se armonizează compozițional și coloristic cu cea a temei generale, dând naștere unui colaj vizual armonios, plin de vitalitate. Tematica vizuală își găsește sursa de inspirație în cotidian, asperitățile naturii și imaginile nostalgice din trecut. Lucrările foștilor studenți ai Universității de Arte din Cluj sunt acompaniate de mâinile maeștrilor, care le-au ghidat primii pași în lumea fascinantă a culorilor, molipsindu-i de pasiunea reală și disciplina necesară virtuozității artistice.

Expozitia ramane deschisa spre vizitare pana in data de 28 aprilie 2019.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.