18 aprilie Premiera Chiritza în carantină

Chiritza în carantină 14

Duminica, 18 aprilie 2021, ora 19:00, online

Pret bilet: 30 lei

Chiritza în carantină, după Matei Millo

spectacol-concert de: Ada Milea

Chiritza în carantină după Matei Millo este a doua premieră a anului 2021 pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca. În contextul măsurilor impuse de pandemie, spectacolul se va desfășura exclusiv online, prin intermediul platformei www.eventim.ro.

Ada Milea este puternic atașată de Teatrul Național din Cluj, iar actorii lui, de-a lungul celor șase spectacole-concert pe care le-au creat împreună în ultimul deceniu – Insula după Gellu Naum, Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile, Apolodor după Gellu Naum, Švejk în concert după Jaroslav Hašek, Chiritza în concert după Vasile Alecsandri și Matei Millo, Ubu în concert după Alfred Jarry și Gábor Tompa –au îndrăgit-o nespus.

Este unul dintre principalele motive pentru care trupa s-a lăsat din nou îndrumată de inventivitatea și buna dispoziție a Adei Milea, mai ales în condițiile triste impuse de pandemie. Bârzoaia – vechi personaj al literaturii dramatice românești, legendar pentru hazul pe care îl stârnește – revine așadar pe scena noastră în condiții de carantină. De la carantina vagoanelor de la Vîrciorova, prezente în textul lui Millo, nu este decât un pas până la restricțiile pentru prevenirea infectărilor și la carantinările de astăzi. Chiritza și toate rudele sale beneficiază însă acum de condițiile tehnologice ale secolului XXI! O vor împiedica acestea să se sustragă regulilor și legilor, după prostul său obicei? Iată ce vor afla spectatorii care vor intra online pe lungimea de undă a Naționalului clujean.

Buna dispoziție, la care vă invităm să luați parte, e garantată, atâta vreme cât Ada Milea se bucură de o enormă apreciere atât în rândul publicului larg cât și al criticii de specialitate. Așa cum spune Marina Constantinescu: „De mult nu am dat nas în nas cu atîta libertate interioară! O mie de chipuri într- un singur artist modest şi smerit, trăsnit complet şi inteligent-briliant. Ada Milea are geniu. Pur şi simplu. Şi face cu minţile noastre ce vrea… Sunetele inventate și ordonate de ea sînt un poem-însoţitor-operă rock ca să poţi găsi drumul ieşirii din tine”. Vă invităm așadar, în ritmuri vesele, la Premieră online!

Recomandare de varsta: 12+
Durata: 1h 10 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.