18 decembrie Samba

  • 17/12/2019
  • Cinema
Samba

Miercuri, 18 decembrie 2019, ora 18:00, Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj – Filiala “Traian Brad”, str. Izlazului, nr. 18

Samba – seri de film CPVP

Alăturați-vă CPVP pentru o discuție cu privire la cauzele și efectele migrației, după vizionarea filmului francez Samba (2014). Filmul ilustrează greutățile unui imigrant din Senegal pentru a putea lucra legal în Franța, astfel încât să își poată sprijini familia de acasă.

87.315 migranți și refugiați au intrat prin mare în Europa în primele 10 luni din 2019, iar 1.087 de decese au fost înregistrate. (Sursa: OIM Migrație ONU). Cu toate acestea, în timp ce Marea Mediterană rămâne o cale mortală pentru migranții care încearcă să ajungă la Uniunea Europeană, Agenția Națiunilor pentru Refugiați (UNHCR) a avertizat că partea terestră a călătoriei în Africa, pentru a ajunge pe coasta mediteraneană, rămâne mult mai letală. (Sursa: dw.com, 13 nov. 2019) Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a identificat accidentele de transport, deshidratarea, violența, înfometarea și boala ca fiind cauzele principale ale decesului pe rutele terestre în 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.