18 decembrie Și ne lasă Gazdă-n casă!

Și ne lasă Gazdă-n casă

Miercuri, 18 decembrie 2019, ora 19:00, Auditorium Maximum, str. Emmanuel de Martonne, nr. 1

Intrarea liberă

Și ne lasă Gazdă-n casă! – concert de colinde vechi

Înstrăinarea generațiilor actuale de memoria strămoșilor și zestrea culturală transmisă din generație în generație, ne obligă ca asociație cu profil cultural și tradițional să readucem în prim plan valoarea tezaurului imaterial și material consfințit de UNESCO – colinda românească și costumul autentic românesc.

Efortul, dedicarea și entuziasmul membrilor cetei de colindători va face posibilă, scoaterea la lumină a frumuseții și profunzimii moștenirii culturale primite de-a lungul generațiilor. Considerăm că un eveniment cu un astfel de specific poate uni o întreagă comunitate, retrezind în sufletele oamenilor de astăzi dragostea față de rădăcinile și tradițiile poporului român.

Spectacolul, aflat la cea de a V-a ediție, va face ca grupul de aproximativ 70 de tineri studenți să transmită publicului și tinerilor clujeni aceeași bucurie și emoție, pe care am moștenit-o și noi la rândul nostru, de la părinții, bunicii și mentorii noștri.

Crăciunul e pe drum și vine repejor. Vine cu colaci, vin, nuci și mere pentru colindători, dar și cu bucurie sfântă. Aduceți cu domniile voastre voia bună, dorul și dragul de colindă!

Eveniment realizat în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai

Vă așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.