18 februarie Cel care a trecut făcând bine

Cel care a trecut făcând bine

Marți, 18 februarie 2020, ora 11.00, Institutul de Istorie „George Barițiu”, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 12-14

Cel care a trecut făcând bine – lansare de carte

Academia Română – Filiala Cluj-Napoca, Institutul de Istorie „George Barițiu”, Asociația „Societatea Istorică George Barițiu” și Editura Școala Ardeleană vă invită la lansarea cărții „Nicolae Edroiu – Cel care a trecut făcând bine” (Volum îngrijit de Arhim. Macarie Motogna, Mihai Florin Hasan și Victor Vizauer, Colecția Școala ardeleană de istorie).

Prezintă: Pr. Ioan Chirilă, Vasile G. Dâncu, Arhim. Macarie Motogna, Mihai Florin Hasan, Vasile Pușcaș, Victor Vizauer.

Moderator: Ioan Bolovan.

Despre carte

Privind acum în urmă, în baza propriei mele experienţe, socot că cele mai importante lucruri în viaţă rămân Munca şi Speranţa. Acestea trebuie să fie esenţiale pentru Om, definitorii pentru orice  carieră, adevărate sensuri de acţiune pentru  progresul individual, colectiv şi general uman.

În privinţa alegerii drumului în viaţă, nu aş proceda altfel decât am făcut-o la momentul respectiv, în împrejurările de atunci. Probabil că timpul şi contextul de după cel de al Doilea Război Mondial, faptul că primele imagini ce mi-au rămas în minte provin din desfăşurările militare ale celei de a doua conflagraţii au putut constitui suportul opţiunii profesionale.

Astăzi pot afirma că datorez enorm acestei Ţări şi acestui Popor, mai ales după ce le-am studiat şi cercetat mai bine de o jumătate de secol Trecutul. Nu cred că ascensiunea profesională de care m-am bucurat ar fi fost posibilă în altă parte.

Mă onorează entitatea umană căreia îi aparţin şi identitatea acesteia.

Sunt mândru că m-am născut Român şi că trăiesc în România. (Nicolae Edroiu, interviu, decembrie 2010)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.