18 februarie Retrospectiva TIFF – Nori peste Sils Maria

Joi, 18 februarie 2016, ora 17:30, Cinema Victoria, b-dul Eroilor, nr. 51

Pret bilet: 10 lei

Retrospectiva TIFF – Nori peste Sils Maria (Clouds of Sils Maria)

Se pot vedea sau revedea, zilnic, cele mai emblematice filme din 2015, recomandate de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Majoritatea filmelor alese pentru această retrospectivă a figurat în programul TIFF din 2015, producțiile putând fi, de asemenea, vizionate pe parcursul anului trecut, la Cinema Victoria.

“Suntem convinși că mai sunt mulți spectatori clujeni care nu au avut încă ocazia să vadă unele dintre filmele selectate sau care doresc să le revadă, așa că, realizând această retrospectivă dorim să creăm o bună ocazie pentru ei să vină la proiecții și să aprecieze filmele”, a declarat Gabriela Bodea, Directoarea Asociației Victoria Film.

Productie: Franţa, Elveţia, Germania ,2014

Gen:dramă (124 min.)

Regia: Olivier Assayas

Cu : Chloë Grace Moretz, Juliette Binoche, Kristen Stewart, Brady Corbet

Premii si festivaluri: o nominalizare Cannes Palme d’Or – Olivier Assayas

Cel mai recent film al renumitului cineast francez Olivier Assayas, Clouds of Sils Maria, a fost unul dintre cele mai apreciate din competiția Cannes 2014.

O dramă complexă, fermecătoare,inteligentă care explorează relații și rivalități într-un mod rar văzut pe ecran,cu un trio fascinant ,actrițele Juliette Binoche, Kristen Stewart și Chloë Grace Moretz.

Intens și subtil, realizat la dorința lui Juliette Binoche, care l-a provocat pe Assayas să-i creeze un personaj complex, filmul urmărește o actriță (Binoche) pusă în fața provocării de a juca în aceeași piesă controversată despre două lesbiene care i-a adus celebritatea cu 20 de ani în urmă.

Olivier Assayas este unul dintre regizorii favoriți ai Cannes-ului, cu peste zece filme selecționate.

Prețul biletelor este de 10 lei, preț normal și 8 lei, preț redus pentru elevi, studenți și seniori. Biletele se pot achiziționa de la casieria Cinema Victoria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.