18 iulie Engineering Summer University

Luni, 18 iulie 2016, ora 09:00, Universitatea Tehnica, str. Memorandumului, nr. 28

Engineering Summer University

Te afli în pragul finalului de clasa a XI-a și încă nu ai o idee bine conturată în legătură cu ce vrei să faci în viitor? De asemenea, simți că ai o afinitate pentru materiile de profil real și iei în considerare o carieră în acest domeniu? Dacă da, Organizația Studenților din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca lansează cea mai atractivă propunere pentru vara ce vine: ENGINEERING SUMMER UNIVERSITY 2016! Experimenteză pe pielea ta timp de două săptămâni ce înseamnă viața de student politehnist. Interacțiunea cu profesori universitari, dar și cu studenți ai Universității Tehnice, îți va oferi informațiile necesare pentru a face o alegere corectă, care ți se potrivește. Fii cu un pas înainte încă din liceu, fură startul și vino la cel mai fain proiect al verii!

Deschiderea activității are loc în data de 18 iulie, când „studenții admiși” își fac apariția la repartizarea în căminele din Campus Observator, urmând să fie cazați 4 câte 4. Acestora li se prezintă regulamentul propus și sancțiunile aferente, după care sunt lăsați să se acomodeze cu locația și mâncarea de la cantină. Ca și niște studenți adevărați, indiferent de trecerea generațiilor, principiul după care se ghidează rămâne același: „Nicio zi fără distracție!”. Așadar, organizatorii pregătesc diverse activități și jocuri captivante menite să spargă gheața și să-i determine pe noii veniți să se cunoască între ei.

Ce se întâmplă în zilele următoare aflăm acum. Treziți de cu bună dimineața, ziua numărul 2 este dedicată în totalitate cunoașterii Universitații Tehnice. Ce înseamnă aceasta? Ei bine, se va organiza un tur ce va include toate facultățile, astfel încât într-un timp scurt, participanții au ocazia să afle o sumedenie de informații și chiar să-și formeze o idee în legătură cu ce facultate li s-ar potrivi cel mai bine. De asemenea, cu această ocazie au oportunitatea de a cunoaște Clujul și amplasarea clădirilor UTC-N.

Începând cu următoarele zile, anul universitar fictiv își deschide porțile, urmând ca noii studenți să facă cunoștință cu profesorii ce au să le predea și cu noile materii ce le vor da „mari bătăi de cap” în sesiune. În acest moment, participanții sunt împărțiți în funcție de facultatea la care au fost repartizați, fiind în permanență însoțiți la ore de către voluntarii organizatori. Pentru a fi primiți în examene, micii studenți sunt obligați să fie prezenți la toate activitățile universitare susținute, și anume cursuri cu lecții teoretice și la laboratoare. Tematicile abordate sunt extrem de folositoare, dar și fascinante în același timp, iar sentimentul de a te simți student pentru o săptămână este cu siguranță unul de neînlocuit.

Să fim înțeleși, facultatea e facultate, dar distracția are un cuvânt major de spus. Astfel că, pe parcursul șederii se organizează diverse seri de socializare cu board games, plimbări prin Cluj, în centru, la cetățuie etc. În plus, au loc party-uri tematice în diverse locații, se planifică ieșiri la bowling, biliard și fel de fel de alte activități. Cum e și normal, după perioada de cursuri, urmează sesiunea. Acum, programul se schimbă, „studenții” fiind nevoiți să-și însușească ceea ce le-a fost predat anterior, pentru ca mai apoi să susțină câte un examen la fiecare materie. Ca o incursiune în timp și spațiu, în ultima zi se desfășoară festivitatea de absolvire, cu robe, tichii și diplome. Într-un final, în loc de „la revedere” mai au loc încă câteva ultime activități și jocuri, precum: treasure hunt, olimpiada cu probe care mai de care mai trăznite și altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.