18 iunie Mini-expoziție de obiecte decorative Art Nouveau

Mini-expoziție de obiecte decorative Art Nouveau

Sambata, 18 iunie 2022, ora 11:00, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, str. Constantin Daicoviciu, nr. 2

Minie-xpoziție de obiecte decorative Art Nouveau din colecțiile Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei

Ziua Mondială Art Nouveau este sărbătorită începând cu anul 2013, pentru a evoca memoria a doi mari reprezentanți ai stilului Art Nouveau: Antonio Gaudi și Ödön Lechner. Începând de atunci, la nivel mondial, se organizează în data de 10 iunie evenimente variate, care readuc în atenția publicului oamenii și operele ce au marcat acest curent artistic, poveștile și valorile patrimoniului Art Nouveau. Mini-expoziție Mini-expoziție

Cu această ocazie, în ziua de 10 iunie 2022, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei a răspuns invitației lansate de Institutul Național al Patrimoniului pentru marcarea Zilei Mondiale Art Nouveau și a prezentat publicului o miniexpoziție cu obiecte decorative din sticlă, faianță și porțelan, aflate în patrimoniul său, realizate în stil Art Nouveau.

Printre piesele miniexpoziției au figurat atât piese originale provenite din centre industriale din Ungaria (fabrica de porțelan Zsolnay, din orașul Pécs) sau din Franța (atelierele Daum, Adrien Dalpayrat, Auguste Delaherche), cât și replici spectaculoase ale unor piese Sezession din Austria.

Program de vizitare:  marți – duminică: 11.00-18.00 (ultima intrare –  17.30) luni: închis 

Expoziția va fi deschisă până în data de 26 iunie 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.