18 mai Măscărici

Joi, 18 mai 2017, ora 19:00, Libraria Carturesti Iulius Mall, str. Alexandru Vaida-Voevod, nr. 53-55

Măscărici – joc de cărți și expoziție de ilustrație – lansare de carte

Ce se întâmplă când douăzeci și șapte de ilustratori nostalgici își unesc forțele? Vă invităm să descoperiți la lansarea pachetului de cărți de joc Măscărici în ceainăria librăriei noastre din Iulius Mall.

Lansat la ințiativa lui József Vass și a Mariei Cucu și susținut de Asociația Fapte, prin Fondul Jazz in the Park, proiectul reunește douăzeci și șapte de artiști din România. Împreună, aceștia au creat o reinterpretare contemporană a unuia dintre cele mai cunoscute jocuri de cărți pentru copii din perioadă comunistă, rezultatul fiind un pachet de cărți cu douăzeci și șase de perechi și un Măscărici. Fiecare ilustrator a ales și interpretat în manieră proprie costumele tradiționale ale unei regiuni din lume. Jocul se adresează atât celor ce se gândesc cu drag la copilărie și la păcălelile nevinovate de atunci, dar și iubitorilor de artă și celor interesați de folclorul diverselor culturi, precum și pasionaților de jocuri de societate și copiilor.

Vă așteptăm cu drag la lansare, unde îi veți putea întâlni pe artiști, puteți vedea ilustrațiile expuse și puteți testa jocul într-o atmosferă relaxată.

Un proiect Asociația Illustrart
Parteneri: Asociația Fapte, Fondul Jazz in the Park, Cărturești

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.