Marti, 18 mai 2021, ora 17:00, str. Războieni, nr. 60, Cluj-Napoca

Porodica Urbană – piață lunară de mici producători locali

Cu mult entuziasm și nerăbdare, vă anunțăm că începând din 18 mai, reîncepem piețele lunare cu produse de la mici producători locali!

Prima ediție de anul acesta va avea loc marți, între orele 17:00 și 19:00 într-un nou spațiu, în str. Războieni, nr. 60 – Piața Karl Liebknecht.

De-a lungul evenimentelor organizate anul trecut, am simțit că ne-am conectat în mod direct, mici producători și consumatori și că am creat în mod natural o comunitate mai largă de oameni care cred în colaborare și sprijin reciproc, în compensare echitabilă și schimb de cunoștințe, idei și resurse de tot felul.

Dorim ca piețele noastre și spațiul pe care l-am creat să crească într-un mod mai conștient și asumat. Târgurile lunare au de acum o nouă față: Porodica Urbană – piață lunară de mici producători locali.

Porodica Urbană este o inițiativă care aduce împreună mici producători și consumatori implicați, cu scopul de a crea o comunitate durabilă, bazată pe principiile ecologiei, suveranității alimentare și economiei solidare.

Vă așteptăm cu verdețuri proaspete proaspete și alte bunătăți aduse de Gustare de la Kalotaszeg (Annus neni, Kiraly Kati, Szekely Edit, Gyor Julia, și diferite persoane care aduc lapte la piață din Hodiș), Gergely Iren, Levendulas – Pasztor Krisztina, familia Tasnadi Asztalos și Vass Judit, cu prăjituri, compoturi, gemuri și alte conserve din gospodăria lui Kati Pocs, cu produse de la Cultivă Orașul și Cooperativa de pe Someșului 45.

Pentru unele din produsele de mai sus, vă rugăm să plasați în avans comanda voastră până marți dimineața, intrând pe acest link: https://docs.google.com/spreadsheets/d/132uJE9s20fKGkxTXvvpO7rNYfP5zPX5os0RaRqiLBTI/edit#gid=545288938

Încurajăm reutilizarea propriilor plase de pânză, pungi de hârtie sau caserole pentru a transporta cele cumpărate de piață. De asemenea, vă invităm să aduceți borcane goale și sticle din sticlă, precum și cutii de smântănă la schimb cu cele pline pe care le cumpărați.

Ca toate și toți să se simtă bine și confortabil și, în același timp, în siguranță în contextul actual, vă rugăm să nu petreceți timp în casă, decât pentru a folosi toaleta și să fim conștienți de cât timp petrecem la eveniment sau de păstrarea unor măsuri pentru a evita aglomerația.
Ne reîntâlnim curând!

Inițiativa Gustare de la Kalotaszeg promovează hrana locală și susține producătorii din 36 de sate din văile dintre Cluj și Ciucea, și încurajează folosirea ingredientelor din surse locale și cultivate fără chimicale pentru a obține produse sănătoase, gustoase și originale. Inițiativa e susținută prin asociația non-profit Târnaț – Kalotaszeg Durabil.

Cultivă Orașul este o inițiativă care promovează și susține agricultura urbană, prin împărtășirea de cunoștințe și resurse și care luptă pentru protejarea și regenerarea terenurilor cultivabile din oraș.