18 mai Stupa Fest

Sambata, 18 mai 2019, ora 14;00, Urania Palace, str. Horea, nr. 4

Intrarea libera

Stupa Fest

Va asteptam cu drag la primul festival organizat de Centrul Budist “White Mahakala” Study Group, Festivalul doreste promovarea urmatorului nostru proiect “Construirea primei Stupe din Transilvania”

O serie de artisiti care sustin promovarea proiectului si a Centrului budist vor expune arta si produsele lor, iar orice donatie stransa va merge inspre sustinerea proiectului si a centrului, In timpul festivalului vom avea ocazia sa ne bucuram de recenta vizita a Venerabilei Robina Courtin vizionand un film despre ea si punandu-va la dispozitie transcriptul inataturilor predate. Vom sabatorii apoi cu un concert de sitar impreuna cu Victor Marius Beliciu, Bondor Robert si Zsolt Leitner. Pe tot parcursul evenimentului va asteptam la un stand de carte budista organizat de Bookstory.

Program:

14:00 – 15:00 Deschiderea si targul artistilor expozanti
15:00 – 16:00 Proiectie de film: Chasing Buddha, cu invitatie speciala celor care au participat la Weekend Retreatul cu Ven. Robina Courtin
16:00 – 16:30 Pauza de Ceai
16:30 – 17:00 Prezentarea proiectului “Prima stupa din Transilvania”
17:00 – 18:00 Targul artistilor expozanti
18:00 – 20:00 Concert de sitar (donatia recomandata 30 lei)
20:00 – 21:00 Targul artistilor expozanti

Oricine este binevenit!

Pentru Concertul de Sitar donatia recomandata este de 30 lei.

Inscrieri si rezervari aici: https://forms.gle/H13epAdnM12hjMcV7

Artisiti expozanti:

Mirela Ivanciu (visual artist) : “… pentru ca pentru mine atit filozofia cit și practica budista sunt foarte valoroase – as putea spune cele mai valoroase lucruri care îmi modelează mie viziunea despre realitate . Și … pentru ca eu văd o stupa drept o materializare a unei părți din aceasta cunoaștere . “

Cristian Bara (Artist): “In zilele noastre se resimte o tot mai mare sete de spiritualitate si invataturi ale intelepciunii, asadar sustin construirea primei stupe din Transilvania, ce speram sa actioneze asemenea unui magnet pentru energii pozitive,purificatoare, si al centrului de meditatie din Apuseni, pentru ca nevoile spirituale ale oamenilor sa fie indeplinite. “

Ioana Brănișteanu (visual artist). Arhitect si psiholog. Sprijina constant centrul si studiaza programul de master in Budism la Institutul Lama Tsonkhapa Italia. Expune fotografii facute in pelerinajul anual la Lawdo facut cu Ven. Robina courtin.

Art by Vicas Delia (pictor): membra UAP Salaj- artist plastic- pasionată de arta populară românească, morocana , mexicană ,indiana si motivele populare in general din diverse civilizații…in pictura redau ceea ce iubesc mandalele, satele și orașele , florile, totul se sintetizează in tablouri de factură decorativă lucrate numai in culori acrilice vii cu influență fovă.

MandalaTales (pictura): Andrada-Diana Neamt SI Simina-Alexandra Neamt : “sustinem proiectul pt ca: simtim ca este “the right thing to do” pt ca este exact ceea ce oamenii au nevoie: un mediu sanatos de auto-cunoastere, vindecare si invatare, intr-o comunitate in care ne putem dezvolta impreuna! sustinem proiectul pt ca: promoveaza valori ce sunt alineate cu esenta noastra – iubire, compasiune, armonie si libertate!”

Otilia Adam (artist henna si performer): va va sta la dispozitie pentru realizarea de tatuaje Henna

Nammura (bijuterii) Avuonas Flavia-Marele si Or Ka va vor prezenta o colectie de bijuterii cu tematica spirituala inspirate din Buddhism, Hinduism si din misterele lumii, bijuterii care nu sunt doar decorative ci au incorporate mantre si simboluri. De asemenea vor avea male pentru practica incantarii mantrelor.

Ferdinand Sapte Yoga & Massage: Alina Teampau: Coliere mala inspirate din traditiile orientale. Fiecare piesa este lucrata manual din pietre semipretioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.