18 martie Expoziția Tradiții Nipone

Duminica, 18 martie 2018, ora 10:00, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului, nr. 21

Expoziția Tradiții Nipone

Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizeaza expoziția „Tradiții Nipone”, prima dintr-un șir de manifestări menite să aducă cultura japoneză mai aproape de marele public.

Expoziția răspunde interesului tot mai mare față de această cultură exotică și îndepărtată, dorind să ofere vizitatorilor posibilitatea de a interacționa direct cu această lume fascinantă.

Cei interesați vor putea călători în Țara Soarelui Răsare, cu gândul la cireși înfloriți, admirând o mare varietate de kimonouri și accesorii vestimentare, obiecte ceramice, obiecte din lemn, evantaie, obiecte de ritual, păpuși, săbii, machete și multe alte surprize.

Expoziția se adresează tuturor categoriilor de vârstă, dorind să trezească interesul unui număr cât mai mare de vizitatori, motiv pentru care organizatorii evenimentului propun, pe întreaga durată a expoziției, ateliere de ikebana, origami și pictură japoneză. Atelierele vor fi  susținute de „Notorious Learning”, prin Patricia Kudo și Cristina Mihaela Pop, care pun cu generozitate la dispoziția publicului și colecțiile personale.

Expoziția este organizată de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu sprijinul Ambasadei Japoniei la București și Centrului Cultural Japonez al Universității „Babeș-Bolyai”, Facultatea de Business, precum și al comunității japoneze din Cluj-Napoca.

Program de vizitare: 10:00 – 18:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.