Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, ora 10:00, Muzeul Zoologic – UBB, str. Clinicilor, nr. 5-7

Atelierul de hrănitori 18         Atelierul de hrănitori 18

Sub egida „Vine iarna, bine-mi pare, iar agăț o hrănitoare!” derulăm o nouă ediție a Atelierului de hrănitori. Ne pregătim pentru iarnă, dar nu uităm de prietenii din lumea animală, cărora nu le strică o mână de ajutor. Așadar, dacă veniți vă punem mâna la lucru, dar și neuronii în mișcare, în următoarele locații:

• Scena Meșteșugarilor – 10.00 – 16.00 (sau până la terminarea materialelor) – aici se taie și șlefuiesc scânduri, se decupează și se găuresc diferite obiecte, de la pet-uri la pomelo și cocos, se bat cuie (uneori și degete) și în final se asamblează hrănitori numai bune de pus în natură. Nu strică dacă veniți cu materia primă de acasă și noi doar oferim ghidajul.

• Scena Artizanilor – 10.00 – 16.00 (sau până la terminarea materialelor) – se pictează fețe, se realizează semne de carte și alte decorațiuni cu tente naturaliste. Se lucrează cu lâna pentru a obține obiecte de decor de sezon, Apai Emese de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei fiind alături de noi pentru prima dată la Atelierul de hrănitori.

• Scena Cercetătorilor – 10.00 – 16.00 – identificăm păsări, vorbim despre păsările Clujului dar și despre herpetofaună în timp de iarnă cu Georgiana Păun. Din oră în oră sau când se adună suficientă lume se fac tururi ghidate prin muzeu, atât în limba română, cât și în limba maghiară. Colegul Osváth Gergely de la Muzeul Zoologic al UBB va susține două sesiuni de inelare demonstrativă de păsări (condiționate de prinderea păsărilor în plase), de la orele 11.00 și 14.00, care vor fi anunțate publicului prezent.

• Scena Gastro – deschisă între 10.00 și 16.00 – nu vă oferă gustări, dar vă prezintă informații și rețete de gustări pe care le puteți pregăti voi pentru păsări în sezonul rece.

Vă așteptăm, așadar, la orice oră puteți sosi, vom avea sigur ceva de oferit!

Participarea se face pe baza biletului de intrare la Muzeul Zoologic al UBB, partenerul strategic al acestui eveniment.