18 noiembrie Concert Suie Paparude

Vineri, 18 noiembrie 2016, ora 22:00, Euphoria Music Hall, Calea Manastur, nr. 2-6

Pret bilet: 20/ 25 lei

Concert Suie Paparude

Suie Paparude s-a infiintat in 1992.

In toamna anului 1993, are loc lansarea trupei, avand 5 membri, printre care un basist (Mihai Dobre – Dobrica) si un clapetist (Mihai Campineanu – Michi), abordand un stil alternativ-new-wave (epoca New Order).

Un an mai tarziu, trupa ramane doar cu Michi si Dobrica. Cei 2 abordeaza un nou stil, de data asta, “comercial” industrial (vezi influentele Front 242, Laibach, Frontline Assembly). In aceasta componenta, trupa incepe o serie de concerte impreuna cu Timpuri Noi, la vremea aceea, cele 2 reprezentand cele mai bune trupe de “alternative” romanesti.

In 1995, Suie canta in deschiderea trupei 2 Unlimited. Imediat dupa acest concert, Suie Paparude ajunge la 3 membri, prin includerea lui DJ Vasile in trupa. In aceasta componenta, trupa scoate primul album, intitulat <SUIE PAPARUDE>.

La sfarsitul lui 95, DJ Vasile paraseste grupul, pentru a urma o cariera solo.

Doi ani mai tarziu (1997), Suie Paparude lanseaza al doilea album: <SALVEAZA-TE>.

In septembrie 1998, trupa revine la formula de trei prin cooptarea lui DJ Niky4, un mai vechi colaborator si principalul DJ din Studio Martin.

In decembrie 98, Suie Paparude lanseaza maxi-single-ul <MUSCA>.

Cam in acceasi perioada, Suie Paparude incepe lucrul la cel de-al treilea album <URBAN>, ce apare in primavara anului 2000.

In octombrie 2001, Suie Paparude pleaca intr-un mic turneu in Belgia, unde sustine trei concerte in Bruxelles si Gent.

In anul 2001, cu ajutorul unui bun prieten din Los Angeles, Anatol, reusesc sa includa piesa “Ajutor” pe coloana sonora a filmului hollywoodian Inahbited.

Din toamna lui 2001 pina in toamna lui 2002, urmeaza o pauza de activitate, cei doi ocupindu-se de proiectele lor proprii. Michi scoate albumul solo Dub Free Romania, iar Dobrica merge prin orasele din Romania ca DJ, sub numele de Haute Culture.

In 2003, in trupa este cooptat Junkyard.

In acelasi an, Suie lanseaza albumul <ATAC LA PERSOANA>.

Urmeaza albumul nr 5 <SCANDALOS>, in decembrie 2004.

In februarie 2005, Suie Paparude primeste premiul pentru cea mai buna piesa de club “Pentru inimi”, acordat in urma voturilor exprimate pe site-ul concursului Nights Awards.

Pe 23 iunie 2006, Suie Paparude sint invitati sa cante pe stadionul Lia Manoliu in deschiderea concertului Depeche Mode (in urma unei selectii riguroase a managementului trupei britanice), in fata a peste 40.000 de spectatori.

Tot in vara anului 2006, Suie concerteaza la Festivalul rock de la Periam, in deschiderea trupei punk Exploited, apoi la festivalul Peninsula -Tirgu Mures, in deschiderea lui Madox, Psure si Klaus Heavyweight Hill. In toamna lui 2006, Suie sunt invitati la cea de-a 6 editie a TMBASE, unde au performat in deschiderea DJ-ului britanic Ed 209.

In ianuarie 2008, are loc lansarea albumului numarul 6: <A FOST ODATA>.

In vara lui 2008, participa la festivaluri open air, cantand alaturi de nume mari ca Goldfrapp, Kraak&Smack, Adam Freeland , Stereo MC’s si N.O.H.A.

La inceputul lui 2009, Junkyard paraseste trupa si in locul lui vine Bean (Alexe Marius Andrei).

Ultimul album, cu numarul 7, <E SUFLET IN APARAT> (2010), e o continuare fireasca a celor precedente, dar cu un feeling mai dark, mai serios. Nu lipseste autoironia, iar hiturile aduc zambetul pe buze si energia in picioare.

Sound-uri noi din 2010 incoace: basi care distrug bretele si fac coafuri gratis se imbina cu piese delicate, pline de emotie si substanta.

Bilete:
– 20 de lei early bird – se pun in vanzare de vineri, 11 noiembrie, la Fabrica de Bere Ursus si Euphoria Biergarten / Cluj – Napoca
– 25 de lei in ziua evenimentului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.