18 octombrie Întâlnirile Muzeului Memoriei

Vineri, 18 octombrie 2019, ora 18:30, la Cărturești Iulius Mall, str. Alexandru Vaida Voevod, nr. 53 B

Întâlnirile Muzeului Memoriei

Asociația Punctart organizează o nouă ediție a Întâlnirilor Muzeului Memoriei — o serie de discuții despre importanța (re)memorării trecutului și cum putem valorifica mărturiile celor din jurul nostru în vederea țeserii istoriei subiective, umane, compuse din fragmente de amintiri, fotografii, documente, scrisori, obiecte, cărți poștale. Intrarea este liberă, în limita a 60 de locuri disponibile, dintre care 50 pe scaune.

Evenimentul va fi moderat de Catrinel Bejenariu (co-fondator Muzeul Memoriei și Punctart), alături de invitații  Sorina Stanca (director Biblioteca Județeană Octavian Goga), Liana Vescan (bibliotecară Colecții Speciale, Biblioteca Județeană Octavian Goga), Smaranda Pasnicu (co-fondator Muzeul Memoriei și Punctart) și Ioana Tomșa (cercetător Muzeul Memoriei: Transilvania 1910 – 1920). Tema discuției va fi centrată pe importanța (re)memorării și modalitățile prin care putem descoperi amintiri valoroase de familie.

Telefonul Amintirilor, pentru prima dată la Cluj

Pentru prima dată în Cluj, vom aduce instalația interactivă Telefonul Amintirilor, prin care poate fi ascultată o selecție de pasaje auditive despre viața cotidiană din Transilvania începutului de secol. Cei care interacționează cu Telefonul Amintirilor pot asculta amintiri sau înregistra ce ar vrea să-și aducă aminte, urmând să primească înapoi mesajul după un an.

De pe 19 octombrie, Telefonul Amintirilor va rămâne la Cluj timp de o lună, simultan în cele trei locații partenere: Cărturești Cluj, Biblioteca Județeană „Octavian Goga”  – Cluj și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

Puteți participa la Întâlnirile Muzeul Memoriei cu propriile voastre aduceri aminte păstrate în familie (fotografii, scrisori, obiecte) și cu gânduri despre cum putem contura împreună istoria prin mici fragmente personale.

Despre Muzeul Memoriei

Muzeul Memoriei este un demers educațional și cultural al asociației Punctart, care promovează patrimoniul național, analizând momente istorice marcante din evoluția României, utilizând tehnologia ca limbaj comun cu publicul tânăr.

Mai multe detalii despre Muzeul Memoriei se găsesc pe site-ul www.muzeulmemoriei.ro și pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/muzeulmemoriei.

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.