19-20 iunie Atelier de muzică neaoșă cu iarba Fiarelor

Atelier de muzică neaoșă

19 – 20 iunie 2021, ora 12:00, Parcul Etnografic „Romulus Vuia“, Aleea Muzeului Etnografic

Atelier de muzică neaoșă cu iarba Fiarelor Atelier de muzică neaoșă

iarba Fiarelor și Asociația pentru Inovare Artistică A.I.A vă invită sâmbătă (19.06) și duminică (20.06) la atelierul de muzică neaoșă în cadrul expoziției de artiști locali AiA la Sat ediția a 4 a.
Atelierul include sesiuni de percuție și ritmică neaoșă – nu uitați să luați cu voi instrumente de percuție și nu numai!
Întâlnirea va include o sesiune de prezentare a albumului Desculț și o sesiune de Q&A cu membrii trupei.
Descult
în iunie 2020 iarba Fiarelor a lansat primul album de studio. Compus din 12 piese, albumul”Desculț” tratează într-o aură proprie diferitele genuri arhaice românești: doina, cântecul de haiducie și cel războinic, cântecul fecioresc, cel de joc, de dor și balada populară . Primul material discografic al formației include single-ul ‘Domnișor’, lansat în noiembrie 2019, doina de stâmpărare pe ritmuri tribale și jungle ‘Încetuc, cu treabă bună (Ioane)’ și o mantră românească cu hăulituri în aer străvechi.
Albumul Desculț poate fi ascultat aici:
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=UwtQoIAcSs0…
iarba Fiarelor este o trupă de muzică neaoșă din Transilvania (Transylvanian Folk). Prin fuziunea sunetului acustic cu graiul transilvănean, iarba Fiarelor actualizează temele și motivele muzicale folclorice omniprezente în interiorul arcului carpatic. Trupa folosește în mod neconvențional chitara, bass-ul și tobele, instrumente care îmbină acorduri tradiționale și elementele de percuție cu sunete din lumea înconjurătoare pentru a reda atmosfera fiecărei compoziții muzicale.
Trupa iarba Fiarelor s-a lansat în 15 iunie 2018, la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. În perioada 2018-2019, trupa a cântat la evenimente precum BTLive @ Club Control, Festivalul de Carte și Muzică Libris, Filmul de Piatra #12 – TĂȘULEASA CAMP Edition. În paralel, iarba Fiarelor a înregistrat primul album de studio – Desculț. Materialul a fost lansat în iunie 2020, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și online pe platformele de streaming. La nominalizarea echipei Mastering the Music Business, din 2021 până în 2023 formația este parte a programului #INEStalent, inițiat de platforma Gigmit și INES(Innovation Network of European Showcases).
Formația poartă numele unei ierburi legendare. În mitologie, iarba fiarelor este o plantă misterioasă care descuie lacăte. În Franța i se spune Herbe du Pic – adică Iarba Ciocănitoarei. Germanii o cunosc sub denumirea de Springwurzel – adică Iarba sfărâmătoare; Italienii o numesc Sferacavallo – adică Despotcoveşte calul; Ruşii, Razriv-trava – adică Iarbă desfăcătoare; Sârbii Raskovnic – Desfăcătoarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.