19 aprilie-12 mai Expoziția În sub ochii mei

19 aprilie – 12 mai 2018, ora 19:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Expoziția În sub ochii mei, George Roșu

Deși ar fi foarte simplu așa: ceea ce vedem împreună nu e ceea ce văd separat și nu e ceea ce vezi tu în particular. Nu știu dacă asta îmi displace.

‘În sub ochii mei’ defineşte o zonă experimentală în cadrul căreia am renunţat la mediul desenului, înlocuindu-l cu video și fotografie.

Privirea şi vederea sunt cele mai la îndemână instrumente utilizate în itinerariul artistic propus; dar, ca orice instrument, uneori se defectează sau funcţionează necorespunzător ducând la rezultate accidentale sau divergente.
Pentru seria de lucrări prezente în spaţiul Pilot am observat însăşi instrumentele, posibilele erori rezultate și cauza apariței lor.

George Roşu trăieşte și lucrează în Cluj-Napoca.

Cei care desenează îl arată cu degetul reproşându-i că nu desenează ci că scrie, iar cei care scriu îi reproşează la rândul lor că nu scrie, ci că desenează.

Filtrând atât senzaţionalul cât şi banalul prin filtrele artistice, reuşeşte să aducă la lumină realităţi alternative, pe care le numeşte, simplu, desene.

Se fereşte de eticheta de ilustrator şi se ascunde sub cea de artist contemporan, insistând că umorul trebuie să fie o parte importantă în arta contemporană.

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Expoziția poate fi vizionată după vernisaj în timpul programului de vizitare sau în afara acestui interval, cu programare. Vizitele includ un tur ghidat gratuit, care începe de la etajul întâ

Informatii si rezervari: 0727 169 569

Expozitia ramane deschisa spre vizitare pana in data de 12 mai 2018.

Program de vizitare: marți – sâmbătă: 15:00 – 19:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.