19 aprilie Expoziția Deltacraft

Marti, 19 aprilie 2016, ora 10:00, Casa Matei Corvin, str. Matei Corvin, nr. 6

Expoziția Deltacraft – De la Vienna Design Week, colecția Deltacraft ajunge la Cluj

Colecția a fost expusă în premieră la Vienna Design Week în 2015, iar apoi la Galeria Galateca din București și este realizată cu priceperea și îndemânarea a 11 meșteșugari și 3 designeri.

Aceștia și-au exprimat înțelepciunea, cunoștințele, răbdarea și simțul estetic, realizând ansambluri conceptuale și utilitare meticulos construite. Designerii și meșteșugarii au lucrat împreună, influențând procesul de devenire al obiectului și influențându-se unii pe ceilalți, experimentând cu materiale pe care nu le-au mai folosit niciodată.

Cele 13 obiecte expuse sunt ilustrative pentru tehnicile meșteșugărești uzuale. Acestea sunt lucrate din resurse naturale locale – pământ, piatră, lemn, piele și papură, invocând un stil de viaţă sustenabil – procurarea hranei, puterea comunitară și explorează memoria locului.

„Prin acest proiect, ne-am propus promovarea și valorificarea patrimoniului material al Deltei Dunării prin aducerea meșteșugurilor deltaice în designul de obiect contemporan. DeltaCraft este un proiect destinat, pe de o parte găsirii de soluţii sustenabile pentru integrarea pe piaţă a unor meșteșugari din această regiune, iar pe de alta de a evidenţia unicitatea ţinutului apelor Dunării prin apel la istorie și cultură, memorie și simţuri.”

Loredana Pana, Coordonator proiect
Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Curatori ai colecției: Marlene Stanciu și Mihiai Sibianu, inițiatorii KraftMade

Colecția DELTACRAFT meșteșug + design contemporan a fost realizată în cadrul proiectului ”DeltaCraft”, inițiat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în parteneriat cu KraftMade și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea (ICEM). Proiectul este cofinanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Evenimentul este susținut de Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca / UAD și ZAIN – Design Expressions.

Mai multe informații despre obiecte, designeri și meșteri: www.deltacraft.ro

Expoziția ramane deschisă spre vizitare pana in data de 29 aprilie 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.