19 aprilie Rovegan

Miercuri, 19 aprilie 2017, ora 20:00, Reactor de creație și experiment, str. Petofi Sandor, nr. 4

Intrarea libera

Rovegan – spectacol invitat

Inspirat de cartea Lilianei Nechita „Cireșe amare” şi realizat ȋn urma unei ample documentării desfăşurate anul trecut ȋn localităţi din judeţul Vaslui, ROVEGAN explorează fenomenul migraţiei motivate de sărăcie dinspre Europa de Est spre Occident.

Urmând traseul unui basm contemporan, spectacolul ficţionalizează experienţa unor mame nevoite să plece la muncă ȋn Italia şi interoghează asupra efectelor unei astfel de dislocări ȋn plan personal şi social.

ROVEGAN ia forma unui storytelling colectiv. Este un spectacol care ȋmbină sunetul cu cuvântul şi ficţionalul cu documentarul pentru a crea spectatorului o incursiune ȋn măruntaiele sistemului capitalist prin intermediul acestui cor al mamelor de pretutindeni.

Text si regie: Catinca Draganescu
Cu: Mihaela Teleoaca, Silvana Negruțiu, Valentina Zaharia
Muzica: Alexei Turcan
Video si documentare: Alexandra Dinca, Vlad Bîrdu, Ionuţ Popescu

O producţie Asociaţia ARENA şi Centrul de Teatru Educațional Replika. Spectacolul este prezentat în cadrul GO WEST. platformă de teatru și dezbatere, proiect co-finanțat de AFCN.

GO WEST. platformă de teatru și dezbatere iși propune să atragă atenția opiniei publice asupra fenomenului migrației și a impactului acestuia asupra societății.

“Pentru cine are contact cu această Românie, tăcută şi ignorată, care se destramă încet, ROVEGAN este un spectacol cutremurător. Pentru ceilalţi, poate fi o revelaţie.
Catinca Draganescu a reuşit o distribuţie excepţională în ROVEGAN, cu trei actriţe care realizează un tur de forţă, combinînd modalităţi diferite de joc, de la scene dramatice la naraţiuni corale sau muzică live.” Oana Stoica, DILEMA veche

Intrarea libera doar pe baza de rezervare: http://www.reservr.net/u/reactor/event/7g3qyohs2I8KGiHu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.