19 decembrie-5 martie Expoziția Arheologia clujeană. O privire din culise

19 decembrie 2017 – 5 martie 2018, ora 12.00, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, str. Constantin Daicoviciu, nr. 2 

Expoziția temporară Arheologia clujeană. O privire din culise

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei vă invită la expoziţia temporare Arheologia clujeană. O privire din culise, care ilustrează istoria arheologiei clujene, aducând în prim plan personalități, descoperiri deosebite, situri și artefacte speciale într-o prezentare cu caracter general.

Prezența acestor figuri marcante în instituțiile clujene a dus la crearea unei adevărate școli de arheologie, dar și la îmbogățirea patrimoniului muzeal de aici. Piese deosebite cum sunt mumia umană egipteană, vase de bronz preistorice, un scut dacic, statuete de bronz sau bronz aurit reprezentând divinități din panteonul roman, un tezaur monetar, diplome militare și multe alte obiecte vor încânta privirile vizitatorilor, toate acestea fiind însoțite de panouri explicative generoase.

Expoziția este însoțită de un catalog care, alături de istoricul instituțiilor, expune cronologic o galerie biografică începând cu „pionierii” cercetării arheologice și încheindu-se cu biografia lui Hadrian Daicoviciu. Povestea se oprește la generația celor care au fost dascălii profesorilor de azi.

Expoziţia ramane deschisa spre vizitare pana in data de 5 martie 2018.

Program de vizitare: marți, joi – duminică: 10.00-16.00, miercuri: 12.00-18.00.

Vă aşteptăm la muzeu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.