19 decembrie-8 ianuarie Expozitia Kitsch Art

Expozitia Kitsch Art

19 decembrie 2020 – 08 ianuarie 2021, ora 19:00, online si Galeria Cluj Art, str. Paul Chinezu, nr. 4

Expozitia Kitsch Art – Kitsch-ul în artă

Dacă prima reacție după ce ai citit titlul este una de indignare, dă-ne o șansă să explicăm.

Multă lume fuge de cuvântul „kitsch” pentru că nu își doresc să existe vreo asociere între ei și acesta. Dar până la urmă ce e atât de rău în asta încât să ajungi să-l blamezi? Oare percepția generală asupra kitsch-ului nu este un construct social prin care i s-a dat această conotație negativă?

Kitsch-ul poate fi adoptat, în deplină cunoștință de cauza, chiar și de către pictori renumiți și talentați. Uneori, acest cuvânt este asociat cu un curent artistic, o ramură a expresionismului. Se ia un element original și se personalizează, se adaptează, dar mai ales se înfrumusețează. Kitsch-ul are ca scop frumusețea explozivă înainte de toate.
Thomas Kinkade („Frumoasa și Bestia – poveste Disney”) este o dovadă a faptului că realizarea unui kitsch nu e nici pe departe atât de ușoară pe cât ar părea în peisajele fantastice, de basm ale acestuia.

Ne-am propus să înlăturăm percepțiile negative care s-au format în jurul acestui cuvânt și căutăm artiști îndrăzneți care să expună în cadrul expoziției Kitsch Art cele mai frumoase, colorate și surprinzătoare lucrări care explorează kitsch-ul. Aveți o șansă să vă depășiți limitele și să produceți o schimbare de paradigmă. Kitsch-ul trebuie să flateze, să încânte și să inducă o stare de siguranță privitorului.

Expozitia Kitsch Art ramane deschisa spre vizitare pana in data de 08 ianuarie 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.