19 ianuarie The Land of Dreams

Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, ora 19:00, Radio Cluj, str. Donath, nr. 160

Pret bilet: 55 lei

The Land of Dreams

Patru muzicieni din Italia, Spania și România au pregătit pentru turneul din România un proiect inedit care dorește să aducă publicului un repertoriu original și diversificat. Cu stiluri ce oscilează de la cool jazz, la post-bop, latin, avant-garde, proiectul propus este un testament al universalității muzicii, cei patru muzicieni provenind din generații și școli de gândire diferite, unificați de limba comună a jazzului. Concertul “The Land of Dreams” va cuprinde compoziții personale de pe albumul Endurance lansat de Sorin în anul 2015, creații noi ce vor fi incluse pe următorul album al pianistului, compoziții semnate de saxofonistul Gianni Gagliardi și contrabasistul Gianluca Renzi.

Concertul “The Land of Dreams” ne aduce compozițiile lui Sorin Zlat de pe albumul Endurance, creații noi de pe următorul său album și compoziții semnate de saxofonistul Gianni Gagliardi și contrabasistul Gianluca Renzi. Proiectul de acum cuprinde stiluri foarte diverse de la cool jazz, la post-bop, latin, avant-garde, în care sunt puși în valoare fiecare dintre cei patru muzicieni ce provin din generații și școli de gândire diferite, dar unificați de către limba comună a jazzului. Avem ocazia rară de a-i asculta pe cei patru împreună la Cluj, pe 19 ianuarie, la Sala Radio.

Sorin Zlat (RO) pianist, clarinetist și compozitor, deținătorul a numeroase premii naționale și internaționale, este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români, care în ultimii ani a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), precum și Premiul pentru “Cel Mai Bun Muzician de Jazz”. Invitat ca headliner la “Jacksonville Jazz Festival 2017”, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio, Gerald Clayton și Gregory Porter. În prezent, Sorin concertează în Europa și America de Nord, bucurându-se de numeroase concerte în Elveția, Spania, Israel, Belgia, Turcia, Franța, Italia, Anglia și Olanda. Apariții recente includ prestații în cluburi celebre precum Birdland și Smalls din New York, Music Village și Jazz Station din Bruxelles, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott’s Jazz Club din Londra, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Cafe din Montreux, Clubul B-flat din Berlin sau participarea la festivaluri de prestigiu precum Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz festival, Izmir Jazz festival, Bruxelles Jazz Festival, Pera Fest Istanbul, Getxo International Jazz Festival din Spania, Monaco Jazz Festival etc.

Iulian Nicolau (RO) Absolvent al C.N.M. “George Enescu”, actual student al U.N.M.B. la secția percuție clasică. A colaborat cu diverși artiști reprezentativi ai jazzului românesc și nu numai, printre care se numără: Nicolas Simion, Mircea Tiberian, Cătălin Milea, Alex Man, Sorin Zlat, Marius Vernescu, Emil Bizga, Candice Hoys, Cedric Henriot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.