19 iunie Selma Lagerlöf

Miercuri, 19 iunie 2019, ora 18:00, Bookstory, b-dul Eroilor, nr. 6-8

Participarea gratuită

Clubul de Carte Nobel 3.6 – Selma Lagerlöf

În luna iunie, discutăm la clubul de carte nobel despre Selma Lagerlöf, prima femeie căreia i s-a oferit Premiul Nobel pentru Literatură (în 1909).
Spre lectură propunem „Împăratul Portugaliei” – pentru a avea un punct de plecare în discuții. Vă încurajăm, desigur, să citiți și alte povestiri sau romane ale autoarei.

Motivația juriului Nobel: „… ca prețuire pentru nobilul său idealism, bogăția fanteziei și expunerea spirituală care îi caracterizează opera”.

Clubul de Carte Cluj este o inițiativă desfășurată în cadrul AIVI – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune și își propune să aducă în librărie, printre cărți, oameni pasionați de lectură dispuși să-și împărtășească opiniile și experiențele de cititor împreună cu ceilalți.

La Clubul de Carte Nobel ne propunem să citim, în fiecare lună, o carte a unui autor care a primit această distincție pentru literatură. Citim, iar apoi ne dăm întâlnire și discutăm pe îndelete despre experiențele noastre în ale lecturii.

Cu mențiunea că nu obișnuim să facem critică literară în adevăratul sens al cuvântului, vă așteptăm cu drag și plini de curiozitate să analizăm aceste opere împreună, dintr-o perspectivă personală, subiectivă și sinceră.

Vă invităm, așadar, printre cărți – să povestim despre cărți!

Participarea la eveniment este gratuită, însă cei care doresc pot susține proiectele asociației noastre prin donații la fața locului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *