19 mai Steps – Nesomn

Joi, 19 mai 2016, ora 19:00, Opera Maghiara, str. Emil Isac, nr. 26-28

Steps – Nesomn – un spectacol despre vise și despre viață

Cu o regie semnată de Arcadie Rusu, unul dintre cei mai talentați tineri dansatori din țară, Nesomn este un spectacol ce are deja un traseu național și internațional foarte generos, fiind prezentat inclusiv în deschiderea Big Dance Festival 2012, cel mai mare eveniment de dans contemporan care se desfășoară în cadrul Olimpiadei Culturale de la Londra.

Spectacolul este construit ca o poveste spusă cu multe personaje ce gravitează în jurul aceleiași teme, ca un voal fluid, fără ritm sacadat, doar o curgere lină de la început la final. De la duetul lui Arcadie Rusu cu Ioana Marchidan până la convulsiile istovitoare ale actorului-dansator Ştefan Lupu, Nesomn, se sustrage letargiei insomniace neputincioase, exaltând, în schimb, nesomnul ca poziţie activă.

În visele noastre putem fi oricine și ne putem îndeplini orice dorință! Visăm cu ochii deschiși și ne proiectăm o viață idilică. Nesomn este un spectacol despre vise și despre viață, care se desfășoară ca o poveste chiar în fața ochilor noștri. Dansatorii, în frunte cu Arcadie Rusu, vor spune o poveste pe scena clujeană, într-un spectacol fluid din care nu vor lipsi convulsiile istovitoare ale lui Ștefan Lupu, care vor fi temperate de duetul lin dintre Arcadie Rusu și Ioana Marchidan. Arcadie îi calcă pe urme profesorului său, Gigi Căciuleanu, alături de care a lucrat în ultimul deceniu, și este unul dintre cei mai talentați balerini și coregrafi contemporani.

Regizor-coregraf-interpret: Arcadie Rusu
Dansatori: Ioana Marchidan, Judith State/Ramona Barbulescu, Galina Bobeicu, Elisabeta Mihai, Stefan Lupu, Arcadie Rusu
Costume: Cristina Barbu
Light design: Alin Popa
Sound design: Sandu Suciu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.