Vineri, 19 noiembrie 2021, ora 19:00, Teatrul National Lucian Blaga, Piata Stefan cel Mare, nr. 2-4

Pret bilet: 30/ 40 lei

Amalia respiră adânc, de Alina Nelega 

Amalia respiră adânc nu este un spectacol, ci o poveste. O poveste care recreează universul regimului comunist în toată absurditatea sa. O poveste a unui suflet rătăcit prin comunism. O poveste care nu condamnă trecutul, ci îl evocă. O poveste despre nenorocul de a trăi într-o societate bolnavă. O poveste despre supraviețuirea într-un mediu care te lovește cu un întreg arsenal, care are menirea să te dezumanizeze, să te spele pe creier, să te infesteze cu ideologia comunistă. O poveste pe care o poți trăi doar dacă te lași acaparat de jocul numit vis. (Tudor Lucanu)

regia şi scenografia: Tudor Lucanu
one-woman show cu: Anca Hanu

Recomandare de varsta 14+
Durata 1h 15 min.

Premii şi participări la festivaluri:
Actrița Anca Hanu a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea (2014) şi Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal oferit de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului Întâlnirile Internaţionale de la Cluj (2014).

Spectacolul a participat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea (2014), Întâlnirile Internaţionale de la Cluj (2014) şi Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti (2014)

Anca Hanu, Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal la Gala Premiilor UNITER, 2015.

Anca Hanu, Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, 2014