19 octombrie Zănatec

Joi, 19 octombrie 2017, ora 19:00, Carturesti Iulius Mall, str. Alexandru Vaida Voevod, nr. 53 B

Zănatec

ZĂNATEC este un proiect care reunește muzicieni și instrumentiști în diverse formule, pentru diferite tipuri de evenimente. S-a născut din pasiunea Haniei Moldovan pentru muzica clasică și din dorința ei de a o aduce mai aproape de oameni. Importantă a fost și intuiția că în calea acestei întâlniri stă de multe ori tocmai rigiditatea în care s-a învăluit această artă – sălile somptuase, costumele de gală, liniștea abisală, nevoia de-a poza în cunoscător și teama de-a nu te face de râs aplaudând la momentul nepotrivit.

Totul poate fi altfel, spune ZĂNATEC. Pentru că muzica clasică e superbă și nu are nevoie de nicio haină de gală. O știm cu toții fără a fi conștienți de asta, din filme, din desenele animate ale copilăriei. O putem asculta oricând și oriunde. Și pentru a o simți mai aproape sunt de ajuns cateva cuvinte bine alese – o mediere minimală, pe care o pot face muzicienii. Simplu!

La Cărturești îi veți asculta și cunoaște pe Ilinca Forna (vioara întâi), Diana Covaci (vioara a doua), Andrei Pintea (violă) și Adela Hania Moldovan (violoncel). Ei vor interpreta Cvartetul American de Antonín Dvořák.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips