2-16 martie Expoziția Patrimoniul, istoria în mișcare

02 – 16 martie 2018, ora 17:30, Institutul Francez, str. I.I.C. Brătianu,nr. 22 

Expoziția Patrimoniul, istoria în mișcare

Pentru a marca Anul european al patrimoniului, Institutul francez din Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația Sites et Cités remarquables de France prezintă expoziția PATRIMONIUL, ISTORIE ÎN MIȘCARE. Cele 21 de fotografii arată că patrimoniul istoric, natural sau arhitectural francez este mai ales un loc de viață cotidiană, într-o continuă dinamică a strategiilor pentru dezvoltare durabilă, constând în prezervare, respect, restaurare, dar în același timp și transformare și evoluție.

Expoziția a fost prezentată pentru prima dată se Senatul francez pe gardul Jardins du Luxembourg între 13 septembrie 2013 și 12 ianuarie 2014.

Asociația Sites et Cités remarquables de France regrupează peste 220 de colectivități locale, angajate într-un demers de valorificare a patrimoniului. 21 de orașe și teritorii franceze vă invită să le descoperiți peisajele, monumentele, piețele și spațiile de locuit.

Patrimoniul, permanent recucerit, este parte intrinsecă din structura orașelor și a zonelor de locuire și conviețuire de mâine. Cu această expoziție, dorim să le mulțumim tuturor celor care, în fiecare zi, aduc patrimoniul la viață, îl fac cunoscut, îl restaurează și îl înnoiesc.

Expoziția ramane deschisa spre vizitare pana in data de 16 martie 2018.

Program de vizitare: luni – vineri: 10:00–17:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.