2-3 octombrie AiA la Sat

AiA la Sat

02 – 03 octombrie 2021, ora 13:00, Parcul Etnografic National „Romulus Vuia”, str. Tăietura Turcului f.n.

AiA la Sat – ediția a 5 a

Asociatia A.I.A in colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei va invita la un eveniment dedicat artei, ce va avea loc la Parcul Etnografic Romulus Vuia.

În cadrul evenimentului veți putea admira lucrările artiștilor locali clujeni, veți putea participa la ateliere creative pentru adulti, veți găsi zone de liniste si relaxare și bineînțeles muzică și voie bună.

Treizeci de artiști expozanți vor fi prezenți în curtea Parcului Etnografic “Romulus Vuia” la începutul lunii octombrie cu lucrări de pictură, fotografii, sculpturi, instalații realizate prin tehnici digitale sau mixte ori alte forme de artă contemporană. Publicul va putea admira compoziții abstracte sau grafice, portrete, stări, benzi desenate, arte textile și tapiserii, obiecte din ceramică, linogravuri, ilustrații suprarealiste sau în stil renascentist ori lucrări inspirate de mitologia autohtonă,- dar și o instalație interactivă menită să surprindă importanța cuvintelor care exprimă mereu ceea ce este primordial pentru noi, și alta realizată prin tensionarea firului de lână, ca simbol al stresului din viața cotidiană. Printre autorii lucrărilor se numără Teodor Buruiană, Andreea Domokos, Adrian Hunyadi, Iulia-Maria Madar, Iana Sânziana, Cristina Suciu, George Simon, Diana Munteanu, Anastasia Efimenco, Cristina Mocan și Coptil Sebastian Cadmiel. Cinci dintre participanți, patru pictori și un fotograf, sunt o prezență constantă în cadrul expoziției, aceștia au expus lucrări personale și la edițiile trecute AiA la sat.

Ediția aceasta am organizat și un Concurs de Fotografie, cu tema “esente”, iar în weekendul la sat veți putea vedea și lucrările înscrise în concurs.

Concursul de fotografie cu tema “Esențe” reprezintă elementul de noutate a acestei ediții. Subiectul ales face trimitere la ceea ce este fundamental,  ceea ce poate fi cunoscut numai atunci când trecem de forma exterioară a lucrurilor, pătrunzând în adâncul lor cu ajutorul gândirii sau, altfel spus, totalitatea celor mai profunde și stabile însușiri și relații ale obiectelor și proceselor realității, care constituie natura lor internă, ascunsă. În competiție s-au înscris 17 fotografi, iar toate fotografiile din cadrul concursului vor fi jurizate conform criteriilor fotografice cunoscute: compoziție, cromatică, încadrare, poveste, concept, idee, dar mai ales, creativitate și autenticitate. Câștigătorii vor fi aleși de către un juriu profesionist format din fotografi consacrați în comunitatea fotografică națională și internațională: Prof. Univ. Dr. Dorel Găină, Radu Sălcudean și Ștefan Socaciu.

Tonul muzicii din primul weekend al lunii octombrie va fi dat de Gopo și Blanilla, doi artiști clujeni consacrați și îndrăgiți de publicul tânăr, de altfel, prezențe obișnuite pe scenele festivalurilor muzicale. Asociația pentru Inovare Artistică are ca scop conectarea artiștilor și publicului cu natura și rădăcinile identității fiecăruia. Evenimentul a început în pandemie, iar sub această umbrelă s-a dezvoltat și conceptul Târgul Satului.

Te așteptăm desigur și dacă vrei să te plimbi prin natura, să vizitezi muzeul și să cunoști artiști minunați și să le admiri creațiile.

Biletele pot fi achiziționate la fața locului, prin plata cash.

Accesul la eveniment se realizează cu respectarea tuturor normelor împotriva Covid-19 în vigoare.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care se află în una dintre următoarele situații:
– sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
– prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul Sars-Cov-2 nu mai vechi de 72 de ore;
– prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul Sars-Cov-2 nu mai vechi de 48 de ore; se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu Sars-Cov-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.