2 decembrie Băiatul care nu credea în Moș Crăciun

credea în Moș Crăciun

Luni, 02 decembrie 2019, ora 18:00, Carturesti Iulius Mall, str. Alexandru Vaida-Voevod,  nr. 53-55

Băiatul care nu credea în Moș Crăciun – lansare de carte

Carturesti Cluj & Humanitas Junior vă invită la lansarea cărții Lianei Alexandru, „Băiatul care nu credea în Moș Crăciun”. În ton cu sărbătorile de iarnă care se apropie, vă așteptăm cu mic, cu mare, la un eveniment care își dorește să contribuie la atmosfera de poveste care îmbracă zilele reci de decembrie.

Alături de autoare, la eveniment va participa și Ruxandra Mercea, profesor și mândră mamă a trei copii.

Despre Ian, băiatul care nu credea în Moș Crăciun, știm că este un copil ca oricare altul, „nici supără­cios, nici exagerat de vesel, nici vorbăreț, nici cuminte mereu“. Are parte de grija oamenilor mari, de cadouri frumoase și de brazi minunat împodobiți de sărbători. Cu toate acestea, uneori băiatul se simte singur și nu-și dorește nimic mai mult pe lume decât ca Moșul, dacă există cu adevă­rat, să-l ia și să-l ducă într-o poveste numai a lui! Iar într-o noapte magică, ceva nebănuit i se întâm­plă… Ceva care îi aduce înapoi bucuria Crăciunului…

Cartea Lianei Alexandru este despre visuri care se adeveresc, precum și despre puterea poveștilor de a crește binele din oameni.

„Liana a scris o povestioară ca un cocon de căldură sufle­tească. Ți-e cald și te simți în siguranță în cartea ei. Îți face bine la suflet și parcă respiri aer mai pur când o citești. S-a născut din nevoia ei de a le mulțumi tuturor acelor oameni cu aju­torul cărora miracolele devin posi­bile. Avem atâta nevoie să credem în miracole și să în­cer­căm să le înfăptuim! Miracolul cel mai mare este iubirea, și tare mai avem nevoie de ea!
P.S. Eu știu că Moș Crăciun există și știu că și tu știi.“ – Oana Pelea

Liana Alexandru este filolog, jurnalist și mama unei fetițe căreia îi plac foarte mult poveștile. Liana s‑a ocupat dintotdeauna de povești. Mai întâi, a studiat cuvintele la Facultatea de Litere a Universității din București. A cercetat cum se schimbă ele și ce rol au în poveștile noastre. Apoi, a plecat să afle cât mai multe dintre poveștile oamenilor mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.