2 decembrie Expoziția Societatea Muzeului Ardelean la 160 de ani

Expoziția Societatea Muzeului Ardelean la 160 de ani

Luni, 02 decembrie 2019, ora 08:00, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, str. Clinicilor, nr. 2

Intrarea libera

Expoziția Societatea Muzeului Ardelean la 160 de ani

Expoziția organizată cu prilejul aniversării a 160 de ani de la înființarea Societății Muzeului Ardelean prezintă, o parte din documentele, cărțile și manuscrisele, Societății păstrate în cadrul Colecțiilor Speciale ale Bibliotecii Centrale Universitare ”Lucian Blaga”, intenționând să evidențieze bogăția acestei colecții.

Scopul expoziției este de a pune în lumină activitatea entuziastă din anii care precedă formarea de iure a Societății, precum și momentele solemne prilejuite de înființarea propriu-zisă, care au avut un efect profund de mobilizare în viața societății transilvănene. Formarea și îmbogățirea colecțiilor acestei noi instituții culturale s-a datorat într-o măsură considerabilă donatorilor generoși, iar o parte a documentelor care surprind acest aspect se află în arhiva Muzeului Ardelean păstrată în biblioteca noastră.

Materialele prezentate evidențiază, în principal, formarea și dezvoltarea bibliotecii Societății Muzeului Ardelean și sunt organizate tematic în șase secțiuni.

Expoziția poate fi vizitată, pana in data de 15 decembrie 2019,  la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca în incinta departamentului de Colecții Speciale și în spațiile expoziționale cu vitrine.

Vă așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.