2 decembrie Expoziţia Tribuna Graphic 2020

Expoziţia Tribuna Graphic 2020

Miercuri, 2 decembrie 2020, online

Expoziţia Tribuna Graphic 2020 – ediția a XI-a

Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Revista de cultură „Tribuna”, instituții care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită să vizionați online expoziţia „Tribuna Graphic 2020”, ediția a XI-a.

Expozițiile Tribuna Graphic „au demarat în 2010, cu sprijinul revistei Tribuna și al Consiliului Județean Cluj, cu scopul de a promova grafica de calitate din lumea întreagă prin reprezentanții cei mai străluciți. Expozițiile s-au bucurat de sprijinul Muzeului de Artã din Cluj care a beneficiat de donații valoroase din partea artiștilor.

Expoziția din acest an este a treia manifestare cu caracter antologic. În 2011 a fost o expoziție dedicată graficii poloneze, iar în 2016 Tribuna Graphic s-a bucurat de o amplă expoziție japoneză. Sper că în anii următori să putem realiza și alte expoziții interesante, inedite, dedicate unor zone geografice distincte, prezentând artiști la fel de valoroși.

Anul acesta expoziția este, din păcate, on-line, din cauza restricțiilor determinate de COVID 19, și aduce în atenția clujenilor, poate pentru prima oară, o prezentare semnificativă a două centre de forță, Hong Kong și Taiwan, puncte de reper pentru arta orientală. Propunerea a venit din partea lui Eddie Lui, artist din Hong Kong, care a participat efectiv la vernisajele Tribuna Graphic, ca expozant, vizitând de două ori Cluj-Napoca. El a facilitat invitarea celebrului profesor Liao Shiou-Ping, decanul de vârstă al graficii taiwaneze” (Ovidiu Petca, curatorul expoziției).

Curatorii expoziției: Ovidiu Petca (Cluj-Napoca), Eddie Lui (Hong Kong) și Shiou-Ping Piao (Taiwan).

Artiștii expozanți: Peggy Pui-Leng Chan, Tai-Fu Chung, Norman de Brackinghe, Michelle Kuen Suet Fung, Emily Hung, King-Ting Lam, Steven Woon-Cheong Lam, Ka-Chun Jay Lau (Hong Kong), Hua-Chun Chen, Louis Yu-Ju Chen, Yung-Chin Chen, Chih-Hsuan Chiang, Chi-Chang Hsieh, Ming-Feng Hsu, Chun-Yuan Huang, Shu-Ching Huang, Hyun-Jin Kim, Sing-Tong Ko, Cheng-Hui Lai, Debbie Pea-Chian Lee, Shu-Chuan Lee, Meng-Ling Liao, Ren-Hsin Lin, Yu-Fang Liu, Meng-Yao Pan, Terri Tang, Wen-Pi Tien, Meng-Hsia Tsai, Yu-Chi Wang, Wen-Yu Yang (Taiwan).

Expoziţia Tribuna Graphic 2020 se poate viziona pana in data de 31 decembrie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.