2 decembrie Măști Tradiționale

Sambata, 2 decembrie 2017, ora 12:00, Libraria Bookstory, b-dul Eroilor, nr. 6-8

Donație recomandată: 20 lei

Măști Tradiționale – atelier de creație

„În spatele măştilor te ascunzi ca să poţi face ceea ce nu poţi face în cotidian. Jocurile cu măşti sunt, la sfârşitul perioadei rituale şi ceremoniale, un fel de purificare, pregătindu-ne să intrăm mai liberi în perioada nouă care vine”. Mihai Pop

Dorința de a organiza un astfel de atelier a pornit dintr-o amintire plăcută din copilărie unde împreună cu profesorul de lucru manual am descoperit tainele măștilor tradiționale românești și îmi doresc ca fiecare copil să fie aproape de aceasta lume magică.
Meşterii populari le realizează din blană şi piele de animale, ţesături de pânză sau de postav gros, lut ars, lemn cioplit, coajă de tei, de mesteacăn sau de brad, metal, sfoară groasă, pene, câlţi, păr de cal sau de porc, boabe de fasole şi de porumb, pănuşi de porumb, nasturi, mărgele, coarne de animale, bucăţi de sticlă, hârtie şi carton colorat, coarne de animale sau resturi de obiecte casnice, precum doage de cofe sau funduri de putini, şi multe alte materiale care nu mai sunt de folos prin gospodăria omului.
Tradiția și simbolistica maștilor populare se regaseste in trecutul îndepartat al țării noastre. Măștile reprezinta o lume fantastica întruchipând spirite ale strămoşilor, ale animalelor, spirite ale vegetaţiei sau ale apei, fiind în sine un simbol al prosperității și al protecției.

RECOMANDARE : Dacă aveți vreo preferință, sunteți liberi să aduceți ce materiale preferați sau credeți că s-ar potrivi măștii.

Pentru a vă înscrie la atelier trimiteți un mail la adresa iulia.dinescu@gmail.com. Vă rog să menționați și numărul de persoane care vor participa. Locurile sunt limitate.

Acest eveniment este dedicat atât copiilor cât și părinților.

Vârsta recomandată de participare: 7+

Aho, Aho!
Iată anul cum trece,
Iar cu masca vom petrece.

Vă așteptăm cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips