2 iulie The Rock Is Rolling Show

Sambata, 02 iulie 2016, ora 22:00, The Shelter, Piata Unirii, nr. 25

Pret bilet: gratis pana la 00:00 > 10 lei

The Rock Is Rolling Show – The Experience of Jimi Hendrix

Ne întâlnim la o nouă ediție The Rock Is Rolling Show, dedicată maestrului Jimi Hendrix. Vom parcurge discografia sa și ne vom lăsa duși de curentul muzical pe care și-a pus amprenta, într-un mod ireversibil.

James Marshall “Jimi” Hendrix (27 noiembrie 1942 – 18 septembrie 1970) este considerat unul dintre cei mai mari chitariști rock al tuturor timpurilor, un muzician cu o tehnică de neîntrecut.

Prin stilul său inovator de a cânta la chitară a reușit performanța de a influența majoritatea chitariștilor moderni. Deși cariera sa muzicală a fost foarte scurtă (4 ani), a fost extrem de intensă, reușind să realizeze într-un timp scurt ceea ce alții nu au reușit în decenii de muncă.

“Jimi Hendrix a făcut să explodeze ideea pe care o aveam despre ceea ce ar trebui să fie muzica rock: a pus stăpânire pe chitară, pe pedala de efecte, pe studiourile de înregistrări şi pe scenă”, a declarat chitaristul Tom Morello, într-un interviu acordat revistei Rolling Stone. El consideră că cele mai bune piese create de Jimi Hendrix au fost “Purple Haze” şi “The Star-Spangled Banner”.

În anul 2003 Hendrix a fost desemnat cel mai bun chitarist din istorie, de către revista Rolling Stone, în urma unui sondaj la care au participat numeroși chitariști de top, dar și reprezentanți ai industriei muzicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.