2 iunie Edina & Friends

Edina & Friends

Vineri, 02 iunie 2023, ora 19:00, Radio Cluj, str. Donath, nr. 160

Intrarea libera

Edina & Friends – concert

Edina Fodor, Patrik Sebestyén (Ungaria), David Luca, Călin Nistreanu, Marc Pocola.  Edina & Friends 

Prezintă: Bogdan Roșca-Zasmencu (în închiderea festivalului)

Edina s-a întors din Marea-Britanie, unde a studiat jazzul și improvizația ‒ scatt ‒ sub bagheta trompetistului de jazz Martin Jones. În 2015, și-a înființat formația Edina Quartet cu care a participat la diverse festivaluri, iar din anul 2020, quartetul se numește Edina&Friends.

Patrik Sebestyén (Ungaria) s-a orientat spre jazz la vârsta de 20 de ani, începându-și cariera cântând la trompetă clasică în diverse orchestre simfonice. Interpret, șef de orchestră, compozitor, profesor. Conduce Sextetul Sebestyén Patrik și Chet’s Mood Trio.

David Luca pianist clujan aflat la început de carieră, a participat şi câştigat locul pe podium la diverse concursuri individuale, cât şi la diverse festivale de jazz, precum: Trofeul Festivalului de Jazz Napocensis 2022, Locul I la Festivalul de Jazz de la Craiova, 2022, Festivalul de Jazz de la Iași 2023 – secțiunea compoziție.

Călin Nistreanu originar din Chișinău, studiază vioara la Academia de Muzică Gheorghe Dima, colaborează activ cu filarmonicile din Sibiu și Satu Mare, iar în paralel cu vioara, studiază la violă, chitară bass, aranjament orchestral.

Marc Pocola s-a afirmat atât ca percuționist simfonic, având multiple colaborări cu Filarmonica de Stat Transilvania, dar mai ales ca toboșar, apărând pe scena jazzului clujean în numeroase proiecte precum: Folkore Fusion, David Luca Trio, acompaniind cântărețe precum Laura Orian, Edina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.