2 martie 4 Luni, 3 Săptămâni și 2 Zile

Vineri, 02 martie 2018, ora 19:00, Urania Palace, str. Horea, nr. 4 

Donație recomandată: 5 lei

Film Night: 4 Luni, 3 Săptămâni și 2 Zile

Câștigătorul premiului Palme D’Or, ‘4 Luni, 3 Săptămâni și 2 Zile’, redă povestea a două tinere ce vor să faca un avort în România comunistă a anului 1987, când această procedură era ilegală. Filmul înfățișează normalitatea terorii ce acompaniază acest proces, în care protagonistele, Găbița și Otilia, trebuie să găsească banii, locul și persoana necesară acestui avort.

Vă așteptăm la o seară de reflecție asupra realității pe care o înfruntă multe femei ce vor să avorteze în toată lumea – de multe ori ajungând să efectueze această procedură în medii periculoase, nesupravegheate, în condiții ce le pun în pericol sănătatea, și fără vreun sprijin psihologic ulterior.

Filmul face parte din seria de evenimente premergătoare Marşului Femeii, care va avea loc pe 15 aprilie 2018. Aprilie este luna internaţională de conştientizare a abuzului sexual, iar scopul acestor evenimente este de a atrage atenţia şi sprijinul comunităţii locale asupra problemelor cu care se confruntă zilnic femeile din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.