2 martie The Tigger Movie

Vineri, 02 martie 2018, ora 16:30 (ro), Cinema Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3

The Tigger Movie (Aventurile tigrișorului) – regia: Jun Falkenstein

“The Hundred Acre Wood” (Pădurea de 100 de acri) este din nou platoul de filmare unde revin desenele animate ale lui Walt Disney, desene încântătoare și amuzante, ca și personajele mult iubite: singuraticul Tigger și Winnie (Pooh). Fiind inspirat din creațiile literare ale lui A.A. Milne, acest film readuce după 17 ani, pe marele ecran, pe Pooh, îndrăgitul personaj, și pe prietenii săi.

Binecunoscutele personaje au mai apărut în 4 filme de scurtmetraj, câștigând un premiu al Academiei în 1968 pentru “Winnie the Pooh and the Blustery Day” (“Winnie și Ziua furtunoasă”). În urma compilării celor 3 filme, în 1977, s-a elaborat filmul “Noile Aventuri ale lui Winnie”. Cărțile lui Milne, avându-l ca personaj pe Pooh, au continuat să fie preferatele cititorilor din întreaga lume și s-au vândut în mai mult de 45 de milioane de exemplare, fiind traduse în cel puțin 31 de limbi.

În filmul “The Tigger Movie” eroul Tigger își dă seama că suferă de singurătate. Deși are prieteni minunați și tânărul Roo este un prieten de nădejde, el începe să se gândească la faptul că trebuie să mai existe și alți tigri. Aceasta îl conduce pe Tigrul exuberant să se angajeze într-o călătorie în “Padurea de 100 de acri” pentru a-și găsi familia sa uriașă. Când căutarea sa se dovedește inutilă, prietenii lui Tigger încearcă să-l înveselească pretinzând că ei sunt familia sa și-și confecționează costume de tigru. Acest lucru îl face pe Tigger să tânjească și mai mult după familia lui și plin de încăpățânare se aventurează într-o furtună de zăpadă teribilă ca să-și găsească rudele.

Pooh, Piglet, Rabbit, Roo și Eeyore sunt îngrijorate și formează un grup de căutare pentru a-l găsi. În sfârșit, inima lui Tigger îl readuce acasă și își dă seama că familia lui a fost întotdeauna alături de el – prietenii care-l iubesc și au grijă de el.

Pentru a înțelege de ce întoarcerea lui Tigger pe marele ecran este un eveniment special, trebuie să avem în vedere cele 6 noi cântece compuse de duetul legendar, Richard M. Sherman și Robert B. Sherman.

Hiturile Disney au fost atribuite cântecelor care au primit de două ori Premiul OSCAR, de la “It’s a Small World” (Este o lume mică) și “I Wanna Be Like You” (Vreau să fiu ca tine) din “Cartea junglei” până la cântecele îndrăgite din filmul clasic “Mary Poppins” din 1964.
Repertoriul lor impresionant include și muzica din celelalte scurtmetraje “Pooh”.

Producția filmului “The Tigger Movie” a început în aprilie 1998 și s-a dovedit a fi o colaborare internațională ce a necesitat un efort uriaș.

Regia scenică, desenul personajelor și cadrul povestirii au fost toate realizate în California, de către o echipă specială de la Walt Disney Television Animation. De îndată ce a fost aprobată producerea filmului, scenele au fost trimise la Walt Disney Animation, în Japonia, unde s-a realizat aproximativ 60% din animație. Unul dintre numerele muzicale “Round My Family Tree” (Arborele meu genealogic) a fost animat de renumita casă britanică Tandem Films. Celelalte cântece au fost animate (inclusiv cântecul “Someone Like Me” – Cineva ca mine), ca și cele post-producție, în studiourile Disney. În totalitate, 300 de artiști, animatori și tehnicieni au contribuit la forma finală a filmului.

Producătoarea Abood declara: “De la început, scopul nostru a fost să producem un film mai emoționant. Voiam ca povestea să aibă priza la public, dar în același timp să-i captiveze și pe părinți și pe oamenii mai în vârstă, care au crescut alături de Pooh. Accentul s-a pus pe o relatare bună și pe un înalt standard calitativ. Ceea ce face ca filmul “Pooh” să fie o operă, este subtilitatea povestirii ce emană din cartea lui Milne”.

“Prin animarea lui Tigger au apărut ocazii favorabile pentru noua generație de artiști Disney. Jeff Johnson a servit ca personaj cheie la realizarea filmului și a petrecut 5 luni muncind alături de o echipă formată din 30 de animatori la Walt Disney Animation în Japonia. Acel studio și-a sărbătorit a zecea aniversare.”

“Lucrul alături de animatorii japonezi a reprezentat o mare experiență. Ei au o mulțime de artiști talentați și mulți dintre ei lucraseră la anterioarele filme Pooh și erau familiarizați cu personajele. Mai mult, ei au adus personajele la un standard pe care-l cerea rolul lor a, declarat Johnson.

Cu: Jim Cummings, John Hurt

Gen film: Animaţie/ Comedie/ Dramă/ Familie

Durata 77 minute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.